Fed Cupi naiskond üllatas meeldivalt

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21-aastane Anett Kontaveit (paremal) oli 16-aastasele Maileen Nuudile paarismängudes oluliseks toeks.
21-aastane Anett Kontaveit (paremal) oli 16-aastasele Maileen Nuudile paarismängudes oluliseks toeks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti tennisenaiskond ületas kodusel Fed Cupi turniiril ootusi ja täitis püstitatud eesmärgi kuhjaga. Püsimajäämine Euro-Aafrika tsooni esimesse tugevusgruppi kindlustati suuremate probleemideta ja kaugele ei jäänud ka pääs play-off’i.

Et kogenud Kaia Kanepi ei saanud teist aastat järjest vigastuse tõttu naiskonda aidata, koosnes see eranditult noortest mängijatest, neist vanim oli aasta lõpus 21-aastaseks saanud esireket Anett Kontaveit.

Kontaveit täitis liidrirolli edukalt – võitis kõik üksikmängud ja oli paarismängudes toeks Maileen Nuudile. Nuudil ja Maria Lota Kaulil on vanust vaid 16 aastast, tiimi neljas liige Valeria Gorlats on 18.

Mõistagi pole Nuudil ja Kaulil veel WTA tabeli kohtagi, ent mõlemad said ka üksikmängudes endast kogenumatele ja edetabelis teise saja sisse või selle lähistele kuuluvatele mängijatele korralikult vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles