Head algused tõid Beljajevale väärt esikoha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva.
Julia Beljajeva. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Scanpix

VEHKLEMINE. Eesti epeenaiskonnale oli lõppenud nädalavahetus Legnanos MK-etapil igati edukas: naistekoondis sai eilsel võistkondlikul võistlusel teise koha, laupäeval aga tuli Julia Beljajeva individuaalturniiril võitjaks.

Esimest korda MK-etapil pjedestaali kõige kõrgemale astmele kerkinud Beljajeva võitis avaringis ungarlannat Laura Szabot seisuga 15:8, seejärel alistas USA vehkleja Amanda Sirico 15:8 ning 16 parema seas tuli Beljajavale vastaseks ukrainlanna Olena Krõvõtska, keda meie vehklejal õnnestus võita napilt 11:10. Just Ukraina vehkleja oli see, kellega peetud matši hindas värske MK-etapi võitja kõige keerulisemaks.

«Etapi võit tuli ikkagi päris raskelt,» nentis Beljajeva. «Numbrid numbriteks, aga siin olid olulised matšide algused. Palju oli passiivsust ja enamasti tehti alguses vähe torkeid. Kõik vehklevad praegu üsna ettevaatlikult ja seega on oluline, et iga kohtumist hästi alustaksid. Seekord õnnestus see mul hästi, kuigi ukrainlanna vastu jäin kohe kaotusseisu ja olin pidevalt kahe torkega taga. Seega, selles matšis oli alguses hullem seis kui teistes kohtumistes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles