Sildarud pälvivad väärilist tunnustust

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Kiviõlis.
Kelly Sildaru Kiviõlis. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Sildarude perekonda on viimasel ajal rohkesti tunnustatud. 14-aastaselt kahekordseks X-mängude võitjaks tulnud Kelly Sildaru oli üks kuuest Eesti spordiinimesest, kellele määrati tänavu 9600 euro suurune spordi aastapreemia, jaanuaris seati ta kandideerima mainekale Laureuse auhinnale, mille võitja teatatakse teisipäeva õhtul Monacos.

Aasta ekstreemsportlase kategoorias auhinnale nomineeritud Kelly lendab pidulikule vastuvõtule juba täna, kaasa võtab ta kogu perekonna. Ta oli varem küll Laureuse auhinnast kuulnud, ent ei teadnud täpselt, millega tegu on. «Olen põnevil, et saame Monacosse minna, see on väga lahe koht, kuhu reisida. See, et mind sellisele auhinnale nomineeriti, on ka väga lahe,» rääkis Kelly, kes krooniti pühapäeval Kiviõlis U14 vanuseklassis Eesti meistriks freestyle-suusatamise pargisõidus.

Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru tunnistas, et erilist ärevust tal eelseisva auhinnatseremoonia ootuses ei ole. «Me ise tegelikult ei osanud nominatsiooni oodata. Ega me kuigi palju sellest auhinnast ka ei teadnud. Olime midagi küll kuulnud, kuid kuna meid see otseselt seni puudutanud ei olnud, siis detailselt selle kohta ei teadnud,» rääkis ta ning lisas, et mingisuguseid vihjeid nad võimaliku spordi-Oscari võidu kohta saanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles