Video: Fed Cupil natsihümni mänginud USA ajas sakslased vihale (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natsi-Saksamaa hümni esitanud laulja.
Natsi-Saksamaa hümni esitanud laulja. Foto: Kuvatõmmis videost

Hawaiil toimunud tennise Fed Cupil leidis aset kõmuline juhtum, kui USA ja Saksamaa vahelise kohtumise eel esitas kohalik laulja Saksamaa hümni, mille versioon oli aktuaalne Natsi-Saksamaa ajal.

Nimelt koosneb Saksamaa hümn kolmest salmist, millest ametlikult aktsepteeritakse hümnina vaid viimast. Kuna esimene salm, mis algab sõnadega «Deutschland, Deutschland, über alles» väljendab Saksamaal Hitleri-aegset propagandat, siis loobuti sellest juba pärast Teist maailmasõda. Sellest hoolimata laulis kohalik laulja seda salmi ning tekitas Saksamaa tenniseliidus USA ametikaaslaste vastu vihahoo. «Ma arvan, et see oli ehe näide asjatundmatusest. Mind pole kunagi nii halvasti koheldud, see on kõige hullem asi, mis minuga kunagi juhtunud,» rääkis sakslanna Andrea Petkovic.

USA tenniseliit vabandas intsidendi pärast kohe ning tõotas, et midagi sellist enam kunagi ei juhtu. «Ta kahetseb seda tegu väga. Selline asi ei tohiks 2017. aastal enam võimalik olla,» sõnas Saksamaa tenniseliidu juht Ulrich Klaus oma ameeriklasest ametikaaslase Katrina Adamsi möödalasu kohta.    

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles