Taavi Nõmmistu koduklubi mängis Belgia karikafinaalis

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Nõmmistu (seljaga, nr 3) kuulamas koduklubi peatreeneri õpetussõnu.
Taavi Nõmmistu (seljaga, nr 3) kuulamas koduklubi peatreeneri õpetussõnu. Foto: volley.ee

Eile toimus Belgia võrkpalli karikavõistluste finaal, kus Taavi Nõmmistu tööandja Maaseiki Noliko kohtus Roeselare Knackiga.

Neil kahel võistkonnal on sel hooajal omavahel olnud juba päris palju jagelemist. Oktoobris toimunud Belgia superkarika finaalis triumfeeris 3:2 Noliko. Meistrisarja põhiturniiri avaringis oli jällegi 3:0 parem Knack. Teises ringis lõpetas Noliko omakorda Knacki 12-mängulise võiduseeria ja kirjutas neile tabelisse esimese kaotuse, vahendab volley.ee.

Antwerpeni spordipalees täismaja ehk 11 000 inimese ees peetud karikafinaalis oli aga taas Knacki kord triumfeerida. Kohtumise geimid olid küll tasavägised, ent lõpuks särasid tablool nende 3:0 (25:19, 25:23, 26:24) edunumbrid. Kolmandas geimis läks Noliko seejuures juhtima 15:7, ent Knacki peatreeneri vahetusterulett lõi nende rütmi sassi. Mängu parimana 20 punkti toonud Hendrik Tuerlinckxi edukad sooritused vedasid Knacki järele ja Gertjan Claesi ässpalling pani matšile kuldse punkti. Taavi Nõmmistu karikafinaalis oma panust anda ei saanud.

Tihe nädalalõpp oli Tšehhis pallival Henri Treialil, kes oli meistrisarjas võistlustules nii neljapäeval kui ka laupäeval. Esimene kohtumine läks nii ČEZ Karlovarskol kui ka koondise temporündajal aia taha. Võõrsil jäädi Libereci Duklale alla 0:3 (18:25, 22:25, 19:25). Treial mängis vaid kolmandas geimis ja tõi blokiga kaks punkti. Ükski neljast ründelöögist punktiga ei päädinud.

Laupäeval tehti vigade parandus kodusaalis Odolena Voda vastu, kes mängiti üle 3:0 (25:21, 25:15, 28:26). Hoopis teisest puust oli ka Treiali mäng. Kõik viis tõstet lõi ta punktiks, lisaks kolm edukat sulustamist ja sageli pallinguga hädas olnud temporündaja ei eksinud sel korral ühelgi tosinast servist.

Tabelis hoiab 19 mänguga 43 punkti kogunud Karlovarsko kindlat teist kohta. Kladno edestab neid kuue punktiga, jälitajad on juba üheksa punkti kaugusel.

Nüüd pöörab Tšehhi meeskond aga pilgud eurosarja suunas, kus neil seisab teisipäeval Eesti aja järgi kell 19.00 ees CEV Cup sarja kaheksandikfinaali korduskohtumine venelaste Surguti Gazprom-Ugraga. Võõrsilt on neil kaasas väärtuslik 3:1 võit, mis tähendab, et tugevuselt teises eurosarjas kaheksa parema hulka pääsemiseks piisab neile kahest geimivõidust. Juhul kui matš lõppeb Venemaa klubi 3:0 või 3:1 eduga, selgitab edasipääseja kuldne geim. Kuidas Treialil ja Karlovarskol läheb, näeb otseülekandes siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles