Otepää MK-etapi õnnestumise nimel töötab üle 400 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK etapp.
Otepää MK etapp. Foto: Rein Säinas

Sellel nädalavahetusel toimuv Otepää MK etapp on pannud Lõuna-Eesti poole kiikama enamike spordihuviliste pilgud. Sajad korraldusega seotud inimesed hoolitsevad, et oleks, mida vaadata ja kogeda.

Otepää MK peakorraldaja Jaak Mae sõnul on ilmselge, et etapi toimumine mõjutab kogu sealset piirkonda ainult positiivselt. Kindlasti elavdab võistlus kohalike majutus- ja toitlustusettevõtete tööd ning tutvustab Otepääd maailmale, sest telepilt jõuab mitmekümne miljoni inimeseni. Oma panuse annavad ka kümned ajakirjanikud rahvusvahelistest väljaannetest.

Mae tõdeb, et Eesti talvele kohaselt on ilm pakkunud parajaid väljakutseid. Suusaradade organiseerimine ja täiustamine on seekord osutunud varasemast raskemaks. «Ilm on talvel olnud heitlik ja kunstlund on tulnud radade parandamiseks juurde teha, samas on rajad olnud pidevalt heas korras. Suusatada sai siin juba novembri algusest ja Tehvandi keskus on väga hästi hakkama saanud. Usun, et saame ka võistluste ajal,» räägib ta.

Hästi hakkama saamise aluseks on sajad inimesed, kes panustavad MK-etapi õnnestumisse. Täpset arvu ei saa siinkohal kirja panna, sest valdkondi on palju ning erinevad teenistused kaasavad vabatahtlikke vastavalt vajadusele. «Usun, et võistluspäevadel tegutseb korraldusega üle 400 inimese,» kommenteerib Mae.

Mille järgi saab üht maailmakarikaetappi õnnestunuks lugeda ja millised on need tegurid, mis saavad määravaks nii sportlaste kui korraldajate pilgu läbi? Mae hinnangul saab korraldaja võistlust õnnestunuks lugeda ainult juhul, kui rajaääred ja tribüün on publikut täis. «Lisaks muidugi põnevad ja sportlikult pingelised sõidud ning Eesti sportlaste eneseületamised suusarajal. Loodame senise hooaja parimaid sõite meie tippudelt ning noorematele on see hea võimalus võrrelda end maailma parimatega,» sõnab ta.

Varasematest MK-dest meenub peakorraldajale õige mitu aastat. «Esimene Otepää MK aastal 1999 jäi meelde tohutu tööga, mida korraldajad pidid tegema. Said hakkama ja oli igati kordaläinud võistlus! 2001. aastal õnnestus endal väga hea võistlus teha ja emotsioonid olid suured. Veel on meelde jäänud tormine 2005. aasta ja ühel aastal väga madalad temperatuurid. Kindlasti on alati olnud fantastiline publik ja väga hea korraldus. Sportlastest on ikka meeles suurimad konkurendid Frode, Andrus, Lukas ja teised. Kõvad konkurendid ja head sõbrad läbi karjääri,» lõpetab Mae.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles