Häbistatud Venemaa sportlased keelduvad olümpiamedaleid tagastamast (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Kokorin (vasakult teine) on aumees, Deniss Aleksejev, Vladislav Frolov ja Maksim Dõdlin pole aga Pekingis kaela saadud medalit siiani tagastanud.
Anton Kokorin (vasakult teine) on aumees, Deniss Aleksejev, Vladislav Frolov ja Maksim Dõdlin pole aga Pekingis kaela saadud medalit siiani tagastanud. Foto: Belousov Vitaly/ITAR-TASS/Scanpix

Kuigi Pekingi ja Londoni olümpiamängudel antud dopinguproovide kordustestimise käigus võeti medal 21 Venemaa sportlaselt, ei kiirusta enamik neist oma autasusid Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele tagastama. 

Seni on medali tagasi andnud vaid üks mees, Pekingis 4x400 meetri jooksu pronksist ilma jäänud Anton Kokorin, kinnitas AFP-le Venemaa spordiliidu antidopinguosakonna juht Jelena Ikonnikova. Ka Venemaa olümpiakomitee ei hellita enam lootusi medalite tagasisaamiseks. «Meil pole nende tagasinõudmiseks mingit ettenähtud protseduuri. See on tõsine probleem,» sõnas olümpiakomitee peajurist Aleksandra Brilliantova.

Kokku jäid venelased ilma kolmeteistkümnest Pekingis ja kaheksast Londonis saadud olümpiamedalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles