Sildaru jahib täna esimese eestlasena spordi-Oscarit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängudelt võidetud medalitega.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängudelt võidetud medalitega. Foto: Postimees.ee

Eesti spordis pannakse täna maha järjekordne tähis: 14-aastane Kelly Sildaru on esimese eestlasest kandidaadina kohal mainekal Laureuse auhinnatseremoonial. Alates 2000. aastast välja antava n-ö spordi-Oscari gala peetakse sel korral Monacos, kus on kohal sisuliselt kõik spordimaailma suurnimed.

Monacos antakse auhind välja seitsmes kategoorias: aasta meessportlane, naissportlane, võistkond, tagasitulek, läbimurre, ekstreemsportlane ja parasportlane. Kõigis on kuus kandidaati ja loomulikult on Sildaru nominent ekstreemsportlaste kategoorias.

Kui eestlase sattumine väljavalitute sekka on esmakordne juhus, siis samamoodi on näiteks freestyle-suusataja jõudmine nii kaugele samuti üsna harv nähtus. Nagu spordiga ikka, tegeletakse valdavalt suvealadega ja see peegeldub ka Laureuse auhindade puhul. Meestest on läbi ajaloo olnud kõige edukamad tennisistid ning naiste arvestuses kergejõustiklased. Ekstreemsportlaste konkurentsis on kõige rohkem võite noppinud surfarid – legendaarne Kelly Slater on koju viinud neli Laureuse auhinda. Teinekord mõeldakse ka veidike ebatraditsioonilisemalt: 2013. aastal võitis tiitli kosmosest alla hüpanud austerlane Felix Baumgartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles