Vormel-1 võistkonna miljardärist omanikku ähvardab vangiminek

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vijay Mallya.
Vijay Mallya. Foto: PHOTO 4/lapresse/Scanpix

Force India vormel-1 võistkonna omanikku Vijay Mallyat süüdistatakse kodumaal Indias korruptsioonis ja pettuses, kirjutab Financial Times. Võimud on nõudnud, et Suurbritannia Mallya neile välja annaks.

Mallya süüdistused on seotud lennufirma Kingfisher Airlines likvideerimisega, mille käigus jäi India võimudel saamata miljard dollarit. Mallya, kelle vara suuruseks hinnatakse 1,1 miljardit eurot, lahkus Indiast juba 2012. aastal, kui teda ähvardati esimest korda kriminaalsüüdistusega. Halvimal juhul võib Mallya nüüd trellide taha sattuda, kusjuures seni on ta kümnest süüdistatavast ainus, keda pole veel vahi alla võetud.

«Ma ei mõista, miks mind sellistes asjades süüdistatakse,» oli Mallya lühikommentaar Financial Timesile. Miljardär on juba tükk aega kodumaa võimudega pahuksis, sest riigist lahkumisest saadik nõuavad 17 India panka temalt 1,3 miljardi dollari suuruse laenusumma tasumist. Mallya on saadud raha investeerinud enam kui 40 ettevõttesse üle maailma.

Samuti süüdistatakse Mallyat seoses lennufirma pankrotiga rahapesus ning mullu aprillis tühistas India siseministeerium tema passi kehtivuse. Seepeale taandas Mallya end ka India parlamendist.

Force India vormel-1 meeskond sündis 2008. aastal, kui Mallya juhitud konsortsium ostis 90 miljoni euro eest ära Spykeri nime kandnud tiimi. Sestpeale on Force India muutunud pikkamööda aina tugevamaks ning mullu lõpetati sarja kokkuvõttes kõrgel neljandal kohal, kogudes 173 punkti. Tänavust autot plaanitakse esitleda 22. veebruaril, tiimi sõitjad on sel hooajal Sergio Perez ja Esteban Ocon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles