Räikköneni endine tiimikaaslane: eurooplased on mentaalselt väga nõrgad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja Juan Pablo Montoya (paremal)
Kimi Räikkönen ja Juan Pablo Montoya (paremal) Foto: STREETER LECKA/AFP

Endine vormel-1 sõitja Juan Pablo Montoya kritiseeris teravalt Euroopast pärit vormelipiloote.

Karjääri jooksul seitse etapivõitu ning 30 poodiumikohta teeninud Montoya on sõitnud nii Williamsi kui McLareni värvides. Viimases sõitis ta kahel hooajal koos Kimi Räikköneniga ning jäi mõlemal aastal tiimikaaslasele üldarvestuses alla. Kuigi ta lõpetas 2006. aastal karjääri, on Montoya jätkuvalt aktiivne vormeliteemadel sõna võtma.

«Eurooplased on mentaalselt väga nõrgad. Nende pähe on nii kerge saada ning minu arvates on seda tänagi väga hästi näha,» ütles kolumbialane. «Kui asjad nende tahtmist mööda lähevad, siis nad on väga tugevad – kui Lewis Hamilton on võiduhoos, siis ta on pidurdamatu, aga kui kõik ei suju plaanipäraselt, siis ta vaim murdub. Kui autod oleksid võrdsed, näeksime hoopis teisi sõitjaid võitmas,» lausus ta.

Siiski teeb Montoya eurooplaste suhtes kaks erandit. «Sebastian Vettel ja Fernando Alonso on ühed täiuslikumad sõitjaid. Minu arvates on need kaks praegu üleüldse parimad. Lewis teeb küll head tööd, aga tal on ka parim auto. Lihtne on mõelda, et parima autoga sõitja on parim, aga küsimus jääb: mis saab siis, kui neil nii head autot kasutada pole? Sebastian ja Fernando on end selles osas tõestanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles