Kui suured on võrkpallurite palgad meil ja mujal? (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbanki pommitaja Bradley Gunter on üks selle hooaja kallimaid leegionäre.
Tartu Bigbanki pommitaja Bradley Gunter on üks selle hooaja kallimaid leegionäre. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rahvasuus levivad erinevad legendid teemal, kui suured on Eesti pallimänguklubide mängijate palgad. Ja kas osa neist on üle makstud või on summad õigustatud. Võrkpallis on pilt üsna selge ja mingist ülemaksmisest koduses liigas rääkida ei saa.

Pärast maksude mahaarvamist on eestlaste keskmine kuupalk koduliigas ligikaudu 700 eurot. Eesti liiga pole teatavasti päris täisprofiliiga ja osa ei saa üldse palka. Nooremad mehed teenivad umbes 500 eurot, pluss korter. Keskmiselt jääb Eestis mängivate välismaalaste palk vahemikku 20 000 kuni 25 000 eurot hooajal.

Tartu Bigbanki mänedžer Hendrik Rikand ütleb veel, et välismaalaste ja eestlaste palgasoovid hakkavad tasapisi kattuma. «Kuid välismaalaste tase on seejuures parem ja nad tulevad enamasti endast parimat andma ja tõestama. Eestlastest on mõnede koondisesse mitte kuuluvate meeste palgasoovid juba ulmelised,» tõdeb mänedžer.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles