Austraalia politsei arreteeris problemaatilise olümpiavõitja

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grant Hackett
Grant Hackett Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix

Eurosport teatas, et Austraalias arreteeriti 36-aastane ujuja Grant Hackett, kes on mitmekordne olümpiavõitja.

Hacketti isa Neville Hackett selgitas kohalikule meediale, et pidi oma pojale politsei kutsuma, sest viimane vajas arstlikku sekkumist, kuid polnud vabatahtlikult sellega nõus. «Ta on arstidelt ravi saanud. Kui ta pole õnnelik, siis ta võib olla väga suur ning tugev. Otsustasime, et tal oleks täna ravi vaja, aga ta poleks vabatahtlikult selleks kindlasti nõus olnud, seega kutsusime politsei. Seaduse järgi on politseil ainuke võimalus ta vahistada koduvägivalla eest,» selgitas olümpiavõitja isa.

2000. ja 2004. aasta olümpial 1500 meetri distantsil kullad võitnud Hacketti jaoks ei ole avalik negatiivne tähelepanu midagi uut. Eelmise aasta aprillis pidi ujuja politseile aru andma pärast seda, kui ta läks lennukis teise reisijaga vaidlema. Hacketti sõnul oli ta intsidendi hetkeks mitmepäevasel joomatuuril, sest oli pettunud, et ei suutnud pärast sporti naasmist kvalifitseeruda Rio olümpiamängudele.

Varasemalt on Austraalia ujumistäht olnud kimpus narkootikumidega ja tunnistanud, et oli ühel hetkel sõltuvuses unerohust. 2014. aastal käis Hackett USAs taastusravil pärast seda, kui teda nähti ühes Melbourne'i kasiinos silmnähtavalt joobes olekus ilma särgita ringi uitamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles