Bayern lõi Arsenalile Meistrite liigas viis väravat, Real võitis Napolit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bayerni ründaja Thomas Müller rõõmustab Arsenalile löödud värava üle.
Bayerni ründaja Thomas Müller rõõmustab Arsenalile löödud värava üle. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalides tegid suure sammu edasipääsu suunas Müncheni Bayern ja Madridi Real, alistades vastavalt Londoni Arsenali ja Napoli. Avapoolaeg lõppes mõlemas mängus tulemusega 1:1, kuid teisel poolajal pööras Bayern viigiseisu suureks 5:1 võiduks. Real jäi Napoli vastu juba 8. minutil kaotusseisu, ent viigistas kiirelt ning võitis lõpuks 3:1.

Müncheni Bayern - Londoni Arsenal 5:1 (1:1)

Väravad: 11. Robben, 53. Lewandowski, 56., 63. Thiago, 88. Müller - 30. Sanchez

Madridi Real - Napoli 3:1 (1:1)

Väravad: 19. Benzema, 49. Kroos, 54. Casemiro - 8. Insigne 

Enne mänge:

Tõelises põnevuslahingus loositi taaskord kokku Müncheni Bayern ja Arsenal. Alagrupifaasis kogus Arsenal 14 punkti ning võitis A-grupi PSG ees, Bayern kogus 12 punkti ning pidi Madridi Atletico järel D-grupis leppima teise kohaga. Alates 2005. aastast on Arsenal turniiri selles faasis kohtunud Bayerniga kolmel korral ning iga kord turniirilt välja langenud.

Bayerni peatreener Carlo Ancelotti on hoolimata neid soosivast ajaloost mängu eel ettevaatlik. «Arsene Wenger on loonud Arsenali identiteedi. Nad mängivad ilusat jalgpalli ning mina suhtun neisse austusega.»

Arsenali peatreeneri hinnangul tuleb Londoni klubi mängijatel säilitada positiivne meelestatus. «Teame, et ajakirjanike arvates on Bayern favoriit. Meie peame aga olema positiivsed ning võitlema. Jah, nad on viimasel ajal tihti poolfinaali jõudnud, seega ootab meid ees tõsine väljakutse,» ütles Wenger.

Meeskondade viimased kohtumised:

  • November 2015 - Bayern 5:1 Arsenal
  • Oktoober  2015 – Arsenal 2:0 Bayern
  • Märts 2014 – Bayern 1:1 Arsenal
  • Veebruar 2014 – Arsenal 0:2 Bayern
  • Märts 2013 – Bayern 0:2 Arsenal
  • Veebruar 2013 – Arsenal 1:3 Bayern

Dortmundi Borussia järel F-grupis 12 punktiga teise koha saanud Madridi Real võõrustab 11 punktiga B-grupi võitnud Napolit. Koduliigas on Napoli Juventuse ja Roma järel kolmas, Real hoiab aga liigas esikohta.

«Tahame kohe kodus eduseisu kätte saada, oleme selleks valmis. Napoli mängib head jalgpalli ning sellest kohtumisest tõotab tulla suurepärane matš. Meil on kõik mängijad tagasi,» ütles Reali peatreener Zinedine Zidane, täpsustades, et Gareth Bale esimeseks kohtumiseks siiski valmis pole.

Napoli peatreener Maurizio Sarri lubas täna riskeerida. «Peame mängima oma tavalist jalgpalli. Me ei tohi liiga kaitsvalt mängida, tähtis on ilusat jalgpalli näidata. Me ei tohi neid karta. Jah, siin staadionil on raske mängida ning Real on harjunud kodus võitma, kuid oleme ennegi keerulistes olukordades hakkama saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles