Marit Björgen uuest imekostüümist: nagu sõidaks alasti!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: SCANPIX

Norra suusatäht Marit Björgen sai kätte Lahti MMiks Norra koondisele valmistatud ülimoodsa suusakostüümi ja oli sellest vaimustuses.

Lahti-nimelist kostüümi esitleti veebilehel Dæhlie.com ehk selle tootjaks on endise suusaässa Björn Dæhlie firma. Moodne kehakate peaks aitama suusatajate lõpuaegadest sekundeid lihvida, sest see on niivõrd aerodünaamiline. Kostüümi on valmistanud soomlanna Eeva-Maria Männikkö ja selle kujundamisel on malli võetud maanteeratturite kehakatetest.

Männikkö sõnul on tegu kõige aegade kõige kõrgtehnoloogilisema suusakombinesooniga. «Tegu on nagu teise nahaga, ainult et see on parem ja kiirem,» selgitas ta.

Ka Davosis kostüümi katsetanud Björgen oli sellega ülirahul. «Nagu sõidaks alasti! Minek on kindlasti vägev ja kostüüm kaalub vaid 230 grammi ehk sama hästi kui mitte midagi,» rääkis norralanna kodumaisele kanalile TV2.

Osaliselt meenutab kostüümi pealispind golfipalli ja selle eesmärk on vähendada õhutakistust. Tuuletunnelis tehtud katsetused näitasid, et kui suusataja liigub kiirusega 22-75 km/h, võib õhutakistus tõepoolest väheneda kuni kümne protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles