FIA hoiatas Rootsi MM-ralli korraldajaid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil.
Ott Tänak Rootsi rallil. Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Rahvusvaheline Autospordiliit hoiatas Rootsi ralli korraldajaid, et nood järgmiseks aastaks lumerohkemad katsed leiaksid.

«Rootsi rallil peab olema lund. See ei ole valikuline. Praegu oli lund vähe. Kui meil pole lumevalle, ei saa me garanteerida ürituse turvalisust. Rootsi ralli teed on väga sarnased Soome ja Poola omadele, seega on tegu kiire ralliga ning lumevallid on sama vajalikud kui lumi ja jää,» ütles FIA rallidirektor Jarmo Mahonen.

Kui eelmisel aastal sõideti Rootsi ralli väga hädistes tingimustes, siis tänavu olid olud veidi paremad. «Neil on seni õnne olnud, kuid nüüd anname neile selged juhised: Rootsi ralli peab olema lumeralli,» jätkas Mahonen.

Rootsi ralli võistlustejuht Christina Lundqvist ütles, et järgmise ralli võimalikku toimumiskohta hakatakse arutama õige pea. «Ilm on praegusel ajal pea peale pööratud igal pool. Isegi põhja poole minnes leiab kohti, kus on vähem lund kui siin. Võib-olla keskendume liialt laiuskraadidele ning peaksime rohkem mõtlema kõrgustele,» ütles Lundqvist, kes vaatab üha tihedamini Norra poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles