Sokk: täna öösel ma ei maga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten-Timmu Sokk (valges) oli eile enda peale pahane, et ei suutnud otsustavat kolmest tabada.
Sten-Timmu Sokk (valges) oli eile enda peale pahane, et ei suutnud otsustavat kolmest tabada. Foto: Margus Ansu

«Täna öösel ma ei maga! Nii vabalt sain visata…» sõnas Tartu Rocki korvpallimeeskonna mängujuht Sten-Timmu Sokk eile õhtul Ventspilsi korvpalli­halli põrandal istudes.


25 sekundit enne Rocki ja Ventspilsi kohtumise lõppu avanes tal tartlaste kahepunktilises kaotusseisus võimalus täiesti vabalt kolmest visata, kuid pall ei lennanud korvi. Rock kaotas Balti liiga veerandfinaali avamängu 77:84.

Noore mängumehe frustratsioon on mõistetav, kuid eile 14 punkti kogunud mehe möödavise oli vaid üks ebaõnnega võrduv apsakas, mille Rock endale viimastel minutitel lubas.

Kerime aega tagasi – minut enne lõppu, taas punktilises kaotusseisus, üritas Giorgi Tsintsadze läbimurdega kangelaseks tõusta, kuid mängis end ummikusse ja tegi jooksu. Sellele järgnes eespool kirjeldatud Soku möödavise.

Mängu kell liikus edasi vaid paar sekundit, kui Ventspilsi tagamees Janis Strelnieks tabas esimese vabaviske, teisel hüppas pall rõngalt õhku ja Rocki tsenter Callistus Eziukwu lükkas selle õnnetult oma korvi – kaks punkti.

Otsustavaks sai ebaõnn

Rocki pallurid üritasid veel olukorda päästa, kuid ei tabanud. Ventspilsi mängijad realiseerisid aga külmavereliselt vabavisked. Sellest ka mängu pildile mittevastav seitsmepunktiline kaotus.

Rocki peatreeneri Indrek Visnapuu hinnangul sai lõpuminutitel otsustavaks ühe meeskonna ebaõnn ja teise õnn. Sama lihtsalt, kui võis loetleda Rocki viimaste minutite mängulisi äpardusi, saab ritta seada Ventspilsi teise poolaja õnnestumisi.

Esimene olukord: Ventspils sai sekund enne rünnakuaja lõppu õiguse väljaku otsast pall mängu panna. Mänguvahend visati kolme sekundi alasse, kus Strelnieks selle ühe puutega korvi saatis.

Teine olukord: Ventspilsi rünnakuaeg hakkas lõppema, kui Akselis Vairogs saatis raskelt positsioonilt teele kolmese ja tabas koos sireeniga.

Kolmas olukord: taas rünnakuaja lõpp ja Oritseweymi Efejuku tabab viske, mis Visnapuu hinnangul pole üldse tema stiil ega olukord.

«Kõik oli kinni ühes viskes – Ventspilsi mängijad said otsustaval hetkel sisse, meie mitte,» netis Visnapuu.

Balti liiga põhiturniiril teise ja kolmanda koha saanud ja omavahel viiki mänginud meeskondade senise hooaja tähtsaim mäng kulges võrdsete heitluses. Üle viie punkti ei pääsenud kumbki pool ette. Esimesel poolajal oli Rock enamiku ajast eduseisus, ent teisel poolajal kippusid rollid vahetuma.

«Olime pidevalt punktiga taga, aga pidanuks hoopis ette saama,» tõdes Sokk. «Just siis, kui selleks avanes võimalus, ei saanud me sisse. Arvasin juba ette, et siin tulebki selline võrdne mäng.»

Võitlust ja pinget oli kõvasti

Visnapuu sõnul polnud võimalik enne veerandfinaali mingit imetaktikat leiutada. Meeskonnad on üksteisele tuttavad, olukorra muutis keerulisemaks vaid Ventspilsi uus jõuline ääremängija Brandon Hunter. Ameeriklane liitus meeskonnaga vaid kaks päeva enne veerandfinaali.

«Alguses oli tema vastu raske, ei teadnud ju täpselt, mida oodata, kuid teisel poolajal ei teinud ta enam midagi,» märkis kaitses Hunteri vastu jõuliselt tegutsenud Allingu. Visnapuu lisas, et Hunteriga saadi tõepoolest hakkama, kuid enne neljapäevast kordusmängu on Ventspilsil aega teda oma mängujoonisega tutvustada.

Rocki mängijad ja treenerid hindasid tervikuna eilset mängu korralikuks. Justkui ühest suust märgiti, et võitlust ja pinget oli kõvasti ning vastaste üleolekut polnud tunda. «Hea mäng – lihtsalt meil oli lõpus ebaõnne,» nentis Allingu. «Me ei suutnud otsustaval hetkel omi võimalusi ära kasutada,» lisas Sokk.

Rocki ja Ventspilsi vahelise veerandfinaalseeria teine mäng peetakse neljapäeval Tartus. Kui Rockil õnnestub võita, minnakse kaks päeva hiljem otsustavas lahingus vastakuti taas Ventspilsis. «Tahaks ikka siia tagasi tulla,» kinnitas Sokk.  

Paremini käis eile Balti liiga teises divisjonis Kaunase meeskonnas palliva Kristo Saage käsi. Meeskond alistas poolfinaali kordusmängus Techasase 88:79 ja pääses kahe mängu kokkuvõttes viiepunktilise eduga finaali. Saage ise jäi eile küll nullile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles