Asjaosalised ootavad koduse finaalturniiri eel kolmikvõitu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Tallinnas algava finaalturniiri eel on soosikukoorem Tallinna Selveri õlul.
Täna Tallinnas algava finaalturniiri eel on soosikukoorem Tallinna Selveri õlul. Foto: Liis Treimann

Kui eelnevatel aastatel on võrkpalli Balti liiga nelja meeskonna finaalturniiril jagunenud kohad Eesti ja Läti meeskondade vahel võrdselt, siis sel korral on siinseid klubisid võistlustules koguni kolm ning sihiks on võetud kolmikvõit.
 



Praeguseks on selge, et pühapäeval Tallinnas Audentese spordihallis toimuvas finaalis näeme vähemalt ühte Eesti meeskonda, kuna laupäevases teises poolfinaalis on vastamisi VK Pärnu ja Tartu Pere Leib.

Esimese finalisti selgitavad täna Baltikumi viimaste aastate parim võrkpalliklubi Tallinna Selver ja lätlaste Polius/Ozol­niek. Asjaosaliste arvates võib sellest tulla üldse nädalavahetuse kõige ühepoolsem mäng.

«Hetke seisuga võib öelda, et meie poolfinaal tuleb tõenäoliselt põnevam. Tartu on näidanud väga sümpaatset mängu. Kindlasti ei saa meil olema lihtne ning finaali jõudmiseks on vaja näidata korralikku mängu,» sõnas Pärnu meeskonna peatreener Andrei Ojamets.

«Tundub suhteliselt reaalne, et Eesti klubid võivad võtta kolmikvõidu, kuna Ozolnieki mäng sõltub paljuski nende diagonaalist, kes esineb küllaltki tujukalt. Ilma tema korraliku panuseta on nende meeskond hoopis teist nägu.»

«Meie poolfinaalivastane on nõrgem kui kaks teises poolfinaalis mängivat Eesti klubi,» arvas Selveri juhendaja Avo Keel.

Turniiri eel on kindlasti suurfavoriidiks tänavu ka eurosarjas edukalt esinenud Selver. Vaatamata sellele, et põhihooaja lõpus näidati kõikuvat mängu, võrduks nende esikohata jäämine suuremat sorti üllatusega.

«Kui peaks nii minema, siis see oleks kindlasti koht, kus võrkpall saaks rohkem kajastust kui meie võidu korral ja juttu selle ümber oleks tavalisest rohkem,» arvas Tallinna klubi juhendaja. «Samas usun, et meie meeskond on valmis seda koormat kandma.»

Kui Selver on poolfinaali eel selge soosik, siis finaali jõudmise korral ei oskaks nad eelistada, kumma Eesti klubiga vastamisi minna. «Selge eelistus selle koha pealt puudub, eks mõlemad ole armsad vastased,» arvas Keel. «Mõlemal on selliseid külgi, mis on meile ebamugavad, kuid samas ka selliseid, mis meile sobivad.»

Kui Balti liiga algusaastatel oli ülekaal pigem Läti klubide poolel, siis viimastel hooaegadel on olukord tasakaalustunud ning nüüd on jäme ots selgelt Eesti meeskondade käes.

«Pole sugugi võimatu, et Eesti klubidele tuleb kokkuvõttes kolmikvõit. Minul poleks midagi olnud ka selle vastu, kui finaalturniiril oleks olnud kogunisti neli siinset meeskonda,» rääkis Keel.

«Selge on see, et üks Eesti klubi on kindlasti finaalis, ning meie teha on see, kas seal on ka teine meie meeskond.»

«Ozolniek on olnud läbi hooaja paljuski ühe mehe meeskond ja arvan küll, et meie klubidel on võimalus võtta kolmikvõit. Eks paljuski sõltub sellest, kes meist (Pärnu või Tartu – toim) kolmanda koha mängule satub ja kuidas ennast seejärel motiveerida suudab,» nõustus Pere Leiva juhendaja Rainer Vassiljev.

Kui pärast Balti liiga finaalturniiri hakatakse jagama ka Eesti liiga medaleid, siis täna algavat turniiri hinnatakse siiski kõrgemalt.

«Üldiselt on seal tase tugevam kui Eesti liigas. Kui eurosari on ikka number üks, siis Balti liiga on kohe selle järel järgmine,» avaldas Keel.

«Üks hooaja tippsündmus on see kindlasti. Võrreldes Eesti meistrivõistlustega on seal rohkem meeskondi ning tase on ka seetõttu kõrgem,» lisas Ojamets.

Favoriidi seisuses olev Selver on saanud pärast veidike ebaõnnestunud põhiturniiri lõppu peatreeneri sõnul korralikult harjutada ning ka meeskond on lahinguks valmis. «Väikese küsimärgi all on vaid Mathias Loftesnes.

Täna (eile – toim) kurtis ta naasnud põlvevalu, kuigi vahepeal on ta meiega treeninguid kaasa teinud,» rääkis Keel. «Kui laupäeval ei peaks ta väljakule tulema, siis pühapäeval on ta valmis mängima.»

Samal ajal on koosseisuga olnud kergeid probleeme ka Pärnu meeskonnal, kelle rivistuses pole päris selge Edgar Maieri osalemine.

Võrreldes teiste Eesti klubidega on meeste tervise koha pealt seega kõige parem seis tartlastel. «Mehed on kõik terved ja valmis Tallinna sõitma. Sellist viga, mis mängimist segaks, pole kellelgi küljes,» täpsustas Vassiljev.

Postimees.ee toob kõik kohtumised otsepildis lugejateni. Mänge kommenteerib rannavõrkpallur R­ivo Vesik.

VÕRKPALL

Balti liiga finaalturniir

Poolfinaalid laupäeval

Tallinna Selver – Polius/Ozolniek (kell 16.00)

VK Pärnu – Tartu Pere Leib (kell 18.30)

Kohamängud pühapäeval

Kolmanda-neljanda koha mäng (kell 13.30)

Finaal (kell 16.00)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles