Maailma parim jalgpallikohtunik lahkus päevapealt ametist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Clattenburg.
Mark Clattenburg. Foto: John Sibley/REUTERS/Scanpix

Seni Inglismaa kõrgliigas õigust mõistnud vilemees Mark Clattenburg, kelle kohta võib tema käitumist ja elustiili arvestades kasutada väljendit «staarkohtunik», jätab päevapealt Inglismaal vilistamise ja siirdub tööle Saudi Araabia jalgpalliliitu, kirjutab The Guardian.

Inglismaa kohtunike liidu teatel asendab 41-aastane Clattenburg Saudi Araabias senist sealse kohtunike ühenduse esimeest Howard Webbi. Et järgmised liigamängud peetakse Inglismaal 25. veebruaril, jäi tema viimaseks kohtumiseks 11. veebruaril peetud Arsenali ja Hull City vaheline mäng, mille Arsenal võitis 2:0.

Eelmisel suvel vilistas Clattenburg jalgpalli EM-finaali Portugali ja Prantsusmaa vahel, paar kuud varem aga Madridi klubide Reali ja Atletico vahelist Meistrite liiga finaali. Samuti jäi tema kontole maikuine Inglismaa karikafinaal, kus Manchester United võitis lisaajal Crystal Palace’it.

2012. aastal oli Clattenburg Londonis peetud olümpiafinaali vilemees ning ainsana on tema CV-st puudu MM-finaal. Maailma jalgpalliajaloolaste ja -statistikute liit IFFHS nimetas Clattenburgi mullu suure ülekaaluga aasta parimaks kohtunikuks, andes talle 141 punkti, teise koha saanud itaallane Nicola Rizzoli kogus 65 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles