Eesti suusataja murrab esikümnesse: Saarepuu siiras optimism või puhas utoopia?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja treener Anti Saarepuu avaldab lootust, et olümpiale sõitjad valitakse lõpuks ikkagi sportliku printsiibi põhjal.
Team Haanja treener Anti Saarepuu avaldab lootust, et olümpiale sõitjad valitakse lõpuks ikkagi sportliku printsiibi põhjal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tüli, hall argipäev, veel suurem tüli, veel hallima varjundiga argipäev – nii võib kokku võtta senise Eesti murdmaasuusatalve. Pikk eelmäng on lõpuks läbi saanud ja Otepää MK-etapp ukse ees. Ja siis juba kulminatsioon ehk Lahti MM. Kui muidu lähevad suusatreenerite Jaanus Teppani ja Anti Saarepuu seisukohad lahku, siis mõlemad on nõus, et Otepää sõidud näitavad eestlaste tegeliku taseme kätte paremini kui kunagi varem. Erinevalt paljudest varasematest aastatest on kõik maailma ässad ju kohal.

Postimees kohtus esmalt Saarepuu ja seejärel Teppaniga Tehvandi staadioni kohvikus neljapäeva lõunal, täpselt kaks päeva enne vabatehnikasprinti, ja uuris, kes koondislaste heade või mitte nii heade tulemuste eest vastutama peaks.

«Tegelikult võib ikkagi minu poole pöörduda. Minu ametiga käib vastutamiskohus kaasas,» kinnitab Eesti suusakoondise peatreeneri nimetust kandev Teppan. Ometi pole elupõline tartlane endiselt kursis (loe: pole kurssi viidud) sportlaste treeningukavadega.

Saarepuu on Eesti selle aasta edukaima sprinteri Marko Kilbi isiklik juhendaja, lisaks treenivad täielikult tema plaanide järgi Raido Ränkel ja Alvar Johannes Alev. Suusaliidust täiesti eraldi tegutseva Team Haanja treenerina on tal ülevaade ka Aivar Rehemaa, Algo Kärbi, Karel Tammjärve, Andreas Veerpalu ja Triin Ojaste tegemistest.

Taustal hõljuvad endiselt Mati Alaver ja Andrus Veerpalu, aga ametliku versiooni järgi tegelevad nad peamiselt Kasahstani ässa Aleksei Poltoraniniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles