Pimesikumäng viib Mayweatheri ja McGregori meeletu palgapäevani (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conor McGregor.
Conor McGregor. Foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/DC/Scanpix
  • Mayweatheri ja McGregori võimaliku matši peale saab juba raha panustada
  • Kas kordub Mayweather-Pacquiao rekordmatši stsenaarium?

Aina valjemal häälel räägitakse võimalusest, et juba lähiajal toimub läbi aegade üks suurimaid poksimatš. Vähemalt rahalises vääringus. Vastamisi on minemas poksistaar Floyd Mayweather juunior ning vabavõitleja Conor McGregor. 

Floyd Mayweather juunior rahapakke üle lugemas. / SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM
/DC/Scanpix
Floyd Mayweather juunior rahapakke üle lugemas. / SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM /DC/Scanpix Foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/DC/Scanpix

Mayweather ning McGregor on omavahel sõnasõda pidanud juba mõnda aega ning nende omavahelise matši toimumisega on samuti juba rohkelt spekuleeritud. Nüüd on Briti saarte meedia andmetel UFC võitleja ja 2015. aastal pensionile läinud Mayweatheri esindajad jõudnud kokkuleppele meeste omavahelise matši tingimustes.

Matš genereeriks üle miljardi dollari tulu?

Mõlemad osapooled on viimasel ajal andnud avalikult teada, et nad on matši toimumisest tõsiselt huvitatud. Mayweatheri ja McGregori duell on väidetavalt võimeline genereerima üle ühe miljardi dollari tulu. Ameeriklane on varasemalt öelnud, et ta tuleb ringi ainult juhul, kui ta teenib sellega üle 100 miljoni USA dollari. Tõenäoliselt oleks matši toimumisel tema poolt taskusse pistetav summa isegi kordades suurem.

Kui Mayweather teenis Manny Pacquiao alistamise järel rekordilised 300 miljonit USA dollarit, siis väidetavalt võiks ta McGregoriga kohtudes teenida isegi veelgi rohkem.

McGregor on seni vabavõitlejana parimal juhul teeninud ühe matši eest 3 miljonit USA dollarit. Mayweatheriga poksides oleks iirlase puhul kõik seni teenitu justkui peenraha. Tõenäoliselt suurendaks ta oma praegust suurimat teenistust kuni 100 korda.

Matši toimumise osas on praegu suurimaks takistuseks nö kolmas osapool ehk vabavõitlussari UFC.

McGregorile lähedal seisev isik teatas Irish Sun’ile, et megamatši toimumine tehakse avalikuks järgneva kahe nädala jooksul. Esimesed märgid võimalikust kokkuleppest jõudsid avalikkuse ette, kui McGregor tühistas Iirimaal plaanitud meediakohtumised ja lendas ootamatult Las Vegasesse.

Matši toimumise osas on praegu suurimaks takistuseks nö kolmas osapool ehk vabavõitlussari UFC. Nimelt on McGregoril sarjaga veel leping nelja matši peale ja UFCi bossi Dana White’i sõnul tahab tema duelli toimumise korral saada oma osa.

«Tal (McGregoril) on minuga leping. See ei ole võimalik, et ma luban mehe, kelle olen mina staariks teinud, suurele matšile ja jään ise sellest kõrvale. See oleks ajaloo kõige rumalam tegu,» teatas UFC president The Telegraphile.

ESPNi poolt oluline infokild

Ringlevatele kuulujuttudele lisas viimati õli tulle ESPNi ajakirjanik Stephen A. Smith, kes enda sõnul vestles laupäevasel Golden State Warriorsi ja Oklahoma City Thunderi mängul Mayweatheri endaga. Mayweather olevat Smithile öelnud, et kokkulepe McGregoriga on juba väga lähedal. Smithi avaldus on tõsine argument, kuna ta on ka varasemalt Mayweatheri kohta usaldusväärset infot avaldanud ning kahel mehel on omavahel hea läbisaamine.

Antud uudise järel teatas Mayweather sotsiaalmeedias, et ta on jätkuvalt pensionil ja ta naudib praegust olukorda.

Yahoo Sports on teinud viimase aja sündmustest ülevaate ja aina enam hakkab nende hinnangul korduma muster, mis oli enne Mayweatheri ja Manny Pacquiao «sajandi matši». Ehk lühidalt öeldes tekitab Mayweather oma sõnavõttudega meedias enda vastu aina suuremat huvi ja sellega suurendab ta lõpuks enda teenistust. Mayweatheri ja Pacquiao poksimatš püstitas rahalises plaanis kõigi aegade rekordi ning usutakse, et Mayweatheri ja McGregori duell on võimeline tegema midagi sarnast.

Sõnasõda kahe mehe vahel loomulikult jätkub. «Ma olen Las Vegases. Minu siia saabumise järel otsustas Floyd igavaseks pensionile jääda,» teatas McGregor viimati sotsiaalmeedias.

Kõiki oma tegemisi rahalisest aspektist jälgiv Mayweather on duellist McGregoriga tõsiselt huvitatud ka asjaolul, et iirlane suudab end meedias edukalt promoda. Mayweather on seni jõudnud suurte teenistusteni just seetõttu, et ta on suutnud meedias enda vastu meeletut huvi tekitada. McGregor suudab aga sama ja see olevat ameeriklase tõeliselt vaimustusse viinud.

Floyd Mayweather juunior
Floyd Mayweather juunior Foto: John Locher/AP/Scanpix

Peen pimesikumäng on aga juba praeguseks viinud olukorrani, kus Mayweatheri ja McGregori duelli oodatakse kannatamatult. Nüüd võttis võimaliku matši toimumise osas sõna isegi legendaarne George Foreman.

«Keegi ei teadnud varasemalt McGregori nime. Nüüdseks on ta juba aga tõeline kuulsus. Kuulujutud tema ja Mayweatheri matšis on teinud McGregori tõeliselt kuulsaks,» rääkis Foreman jutusaates «The Jake Brown Show».

Kuna kuulujutud võimalikust matši toimumisest on läinud juba niivõrd tõsiseks, siis Las Vegases paiknevas kihlveofirmas Westgate SuperBook saab juba panustada Mayweatheri ja McGregori matšile. Vastavalt reeglitele peab duell aset leidma enne järgmise aasta 31. maid. Kihlveokontori hinnangul on kindel soosik Mayweather.

Conor McGregor.
Conor McGregor. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Senised läbi aegade suurima auhinnafondiga poksimatšid:

1. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao 450 miljonit USA dollarit (2015)

2. Floyd Mayweather – Saul Alvarez 150 miljonit USA dollarit (2013)

3. Oscar de La Hoya – Floyd Mayweather 136 miljonit USA dollarit (2007)

4. Lennox Lewis – Mike Tyson 112 miljonit USA dollarit (2002)

5. Mike Tyson – Evander Holyfield 100 miljonit USA dollarit (1997)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles