Täna 15-aastaseks saaval Kelly Sildarul täitub vanus, mis lubab tiitlivõistlustele (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis X-mängudel teist aastat järjest pargisõidus kuldmedali!
Kelly Sildaru võitis X-mängudel teist aastat järjest pargisõidus kuldmedali! Foto: Eric Lars Bakke / ESPN Images

Kahekordne X-mängude võitja Kelly Sildaru tähistab täna 15-aastaseks saamist. X-mängudel freestyle-suusatamise pargisõidus kahel aastal järjest kõikidel konkurentidel selja prügiseks teinud Sildarul täitus tänase sünnipäevaga ka vanus, mis lubab osaleda tiitlivõistlustel.

Reeglite järgi tohivad 15-aastased osaleda MK-sarjas ja tiitlivõistlustel, kuid sealjuures on mõned «agad». Juba varasemast on teada, et MK-sarjaga tohib Sildaru liituda hooaja 2017/18 algusest ehk tänavuse aasta augustist Uus-Meremaal.

Rahvusvahelise Suusaliidu FISi reeglites on kirjas, et võistlusel tohivad startida sportlased, kes saavad 15-aastaseks hiljemalt selle kalendriaasta lõpus, mil võistlusega algust tehakse. Kuna 2016/17. aasta hooaja MK-sarjaga tehti algust juba eelmisel aastal ja Sildaru sai 15-aastaseks täna, tulebki tal esimest starti oodata augustini.

Seetõttu ei saa Sildaru osaleda ka 6.-19. märtsini Sierra Nevadas peetaval MMil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles