Video: MMil korraldatud lennušõu oleks äärepealt lõppenud katastroofiga (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Hirscher võidutses hoolimata ehmatavast vahejuhtumist.
Marcel Hirscher võidutses hoolimata ehmatavast vahejuhtumist. Foto: Peter Schneider/AP/Scanpix

Šveitsis Sankt Moritzis toimuval laskesuusatamise MMil oleks meeste suurslaalomi ajal äärepealt aset leidnud ränk õnnetus, kui demonstratsioonlendu teinud õhuvägede lennuk riivas kaameratrossi ja purustas selle. Õnneks kukkus lõpujoont filminud kaamera finišialasse, kus polnud ühtegi inimest, ehkki võinuks maanduda ka publiku keskele.

Vahejuhtum leidis aset kahe võistlussõidu vahel ja selle tõttu venis teise sõidu algus poole tunni võrra. Lennuk maandus õnnelikult, piloot viga ei saanud. Küll aga tabas voolu all olnud kaamerajuhe suusalifte, millest ühes istus teiste seas ka Austria täht Marcel Hirscher. Liftid peatati kümnekonnaks minutiks, kuid nendes istunud inimesed jäid terveks.

Hirscher, kes pääses 2015. aastal Itaalia Alpides ülinapilt sõidu ajal taevast alla sadanud drooni eest, ilmutas vahejuhtumist hoolimata külma närvi ning võitis esmakordselt suurslaalomi MM-tiitli. Varem oli tal 2013. aastast auhinnakapis MM-kuld slaalomist ja 2015. aastal Alpi kahevõistlusest. Kaasmaalane Roland Leitinger kaotas talle 0,25 sekundiga ja sai teise koha, pronks kuulus norralasele Leif Kristian Haugenile.

Eile kvalifikatsioonis saadud 26. kohaga pääses tänasele põhivõistlusele ka Juhan Luik, kuid avalahkumise finišisse eestlane paraku ei jõudnud.

Rajatöötaja viib taevast alla sadanud kaamera stardialast minema. Kui see oleks maandunud publiku hulka... FOTO: Reuters/Ruben Sprich/Scanpix
Rajatöötaja viib taevast alla sadanud kaamera stardialast minema. Kui see oleks maandunud publiku hulka... FOTO: Reuters/Ruben Sprich/Scanpix Foto: RUBEN SPRICH/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles