Eesti koondislase koduklubi vallandas ootamatult eduka peatreeneri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SJK kaptenipaela kandev Mihkel Aksalu (rohelises) koos Pavle Milosavljeviciga tõstmas pea kohale Soome meistrikarikat.
SJK kaptenipaela kandev Mihkel Aksalu (rohelises) koos Pavle Milosavljeviciga tõstmas pea kohale Soome meistrikarikat. Foto: Lehtikuva

Eesti jalgpallikoondise esiväravavahi Mihkel Aksalu tööandja Seinäjoki JK vallandas üllatuslikult peatreeneri Simo Valakari, kes viis klubi 2015. aastal riigi meistriks ja mullu karikavõitjaks, kirjutab Iltalehti.

Seejuures alustas SJK eelmist hooaega miinuspunktidega ja oli kuni viimase vooruni tiitlikonkurentsis, ent leppis lõpuks kolmanda kohaga ja alustab euroheitlusi Euroopa liigas. Klubi direktori Raimo Sarajärvi sõnul ei leidnud Valakari ja SJK läbirääkimistel ühist keelt ja seetõttu otsustati alates 2012. aastast meeskonda juhendanud Valakari teenetest loobuda.

SJK peatreeneri toolil võtab ohjad enda kätte 53-aastane Sixten Boström, kes on varem töötanud näiteks Jaro, Örebro ja HJK juhendajana. Viimati oli ta Gregg Berhalteri kõrval MLSi meeskonna Columbus Crew abitreener, ent lahkus sealt mullu.

Iltalehti kolumnisti Ilkka Laitineni sõnul on Valakari ja Sarajärvi suhted juba tükk aega pingelised olnud, sest 2015. aastal jahtisid kõrgelt hinnatud peatreeneri allkirja teiste seas Šotimaa kõrgliigaklubid Motherwell ja Kilmarnock, ent SJK tõrjus kõik pakkumised. Seejärel liitus Valakari Soome A-koondise treeneritemeeskonnaga, mis tähenda, et SJK jaoks jäi tal veel vähem aega. Lõplikult said aga Laitineni väitel Valakarile saatuslikuks tema ja Sarajärvi vahelised erimeelsused mängijate ostmise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles