Kange konkurent peab Otepääl võitnud Norra imemeest Lahti MMi suurimaks favoriidiks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapi sprindifinaalid. Pildil meeste esikolmik Johannes Klaebo (keskel), Finn Haagen Krogh (vasakul) ja Sergei Ustjugov.
Otepää MK-etapi sprindifinaalid. Pildil meeste esikolmik Johannes Klaebo (keskel), Finn Haagen Krogh (vasakul) ja Sergei Ustjugov. Foto: Tairo Lutter

Otepää murdmaasuusatamise MK-etapi avapäeva suurimaks täheks tõusis 20-aastane norralane Johannes Høsflot Klæbo, kes võitis kindlalt meeste vabatehnikasprindi. Kodumaine meedia on Klæbot ristinud juba uueks Petter Northugiks ja Otepääl sai ta elu esimese MK-etapi võidu.

«Võit ei olnud sama lihtne nagu koogitüki söömine, aga tundsin ennast täna tugevalt ja sain finaalis hea lähte. Seadsin endale eesmärgiks esimese tõusu lõppu grupi peas jõuda ja see õnnestus. Loodan, et mu hea vorm kandub üle ka järgmisel nädalal algavale Lahti MMile,» ütles Klæbo pressikonverentsil.

Sel hooajal suusatuuri Tour de Ski võitnud venelane Sergei Ustjugov leppis täna kolmanda kohaga ja kuulutas, et Lahtis on vabatehnikasprindi suurim favoriit just noor ja andekas Klæbo. Norralane oli ise tunduvalt tagasihoidlikum. «Ma oleks juba siis õnnelik, kui finaalikoht tuleks,» lausus Klæbo.

Naiste sprindifinaalis oli kõige väledam Stina Nilsson (Rootsi). «Mul olid täna väga head suusad. Kuna olen tavaliselt päris hea laskuja, siis suutsin oma trumpi ära kasutada. Olud olid rasked ja tõusul andsid suusad vahepeal järele, aga suutsin lõpuks kõigega hakkama saada,» rääkis 23-aastane rootslaste suurlootus. Otepääl järgnes Nilssonile Norra duo Maiken Caspersen Falla ja Heidi Weng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles