Suur tunnustus: Kaidi Kivioja nimetati Euroopa enimarenenud triatleediks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laupäeva hilisõhtul Roomas toimunud Euroopa Triatloni Liidu auhinnagalal tunnustati olümpiatriatleeti Kaidi Kivioja 2016. aasta enimarenenud triatleedi auhinnaga. Väärika auhinna ühes õnnitlustega andis eestlannale pidulikult üle ETU president Renato Bertrandi.

«Olen väga tänulik mulle osakslangenud tunnustuse, niisamuti kogu toetuse ja julgustuse eest, mida olen saanud hetkest, mil tegin oma esimesed stardid ETU võistluskarussellis. Kuulumine ETU arengutiimi on andnud mulle tunde, kus sinusse usutakse ka siis, kui sul endasse ise võibolla enam usku ei ole,» kommenteeris õnnelik Kivioja.

2016. aasta oli Kiviojale läbimurdehooaeg, sest lisaks esimese Eesti naistriatleedina olümpiamängudele jõudmisele õnnestus 23-aastasel Rakvere neiul esmakordselt võita ka Euroopa karikaetapp ning murda ennast nii MK- kui MM-sarja etappidel esikümnesse. Rahvusvahelise Triatloni Liidu maailmareitingus tõusis ta esmakordselt 50 parema sekka.

Rio olümpiadebüüdil rahuldus Kivioja 44. kohaga, ent tunnistas, et motivatsiooni ja indu andis see võistlus kindlasti juurde, et veel paar-kolm olümpiatsüklit kaasa teha. «Ideaalsesse vanusesse jõuan järgmisel olümpial ehk Tokyos ja isegi 31 on väga okei. Esmalt tuleb ujumist parandada ja siis vaatame edasi,» on värske auhinnavõitja varasemalt rääkinud.

Hetkel teeb Kivioja uue hooaja ettevalmistusi Tenerifel, kus ta treenib kuni märtsi keskpaigani. Seejärel lennatakse treener Margus Tamme ja Eesti noortekoondisega Hispaaniasse, Benidormi treeninglaagrisse. Avastardi plaanib Eesti esitriatleet teha aprilli esimestel päevadel Portugalis, Querteira Euroopa karikaetapil. Sealt edasi ootavad juba MM-sarja etapid, Euroopa meistrivõistlused ning loomulikult Euroopa karikaetapp Tartus, kus kaitsmist ootab mullune esikoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles