Anette Veerpalu täitis väikese eesmärgi: viimaseks ei tahtnud jääda

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anette Veerpalu sai Otepää MK-etapil 55. koha.
Anette Veerpalu sai Otepää MK-etapil 55. koha. Foto: Tairo Lutter

Otepääl peetaval murdmaasuusatamise MK-etapil osales naiste 10 km klassikasõidus kaks eestlannat ja mõlemad tegid enda kohta korraliku võistluse. 37-aastane Tatjana Mannima sai 53. koha ja temast 17 aastat noorem Anette Veerpalu oli 60. lõpetaja seas 55.
 

Kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu tütar Anette oli startijate hulgas kõige nõrgema FIS-punktiga. «Mul ei olnudki täna konkreetset eesmärki, lootsin teha oma sõitu. Kuigi jah, päris viimaseks ei tahtnud jääda. Olin FIS-punktide võrdluses tõesti kõige taga ja seega mul midagi kaotada ei olnud,» ütles Veerpalu pärast võistlust ajakirjanikele.

«Rada polnud nii hullult raske, kui olin arvanud, aga ikkagi päris keeruline. Alustasin esimest ringi päris kiirelt ja tulin Tehvandi tõusust päris korraliku tempoga üles. Võib-olla läks seal natukene paljuks ja ei jõudnud ära taastuda. Teist ringi oli juba raskem sõita,» lisas isa plaanide järgi harjutav Veerpalu.

Nii Veerpalu kui Mannima teevad Lahtis kaasa ka teatesõidus. Neliku ülejäänud liikmed peaks olema Triin Ojaste ja Laura Alba.

Mannima jaoks oli 10 km distants lühikesevõitu, sest enne Lahtisse minekut teeb ta kaasa Tartu maratonil ja keskendub praegu just selleks. «Rada oli tegelikult väga mõnus. Läksin rajale teha oma sõitu ja nii läkski. Mul ei ole sellist kiirust, et 10 km distantsil parimatega võidelda,» lausus Mannima.

Vaata lisaks videost, mida rääkis Veerpalu oma sõidu kohta Kanal 2 otse-eetris!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles