Otepääl võidutsenud Björgen jõuab aina ulmelisemate numbriteni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapi naiste 10 km klassikasõit. Marit Björgen.
Otepää MK-etapi naiste 10 km klassikasõit. Marit Björgen. Foto: Tairo Lutter

Karjääri jooksul 6 olümpiakulda ja 15 MM-tiitlit võitnud Norra suusastaar Marit Björgen on naissuusatajate seas läbi aegade kõige edukam MK-etapivõitude osas. Otepääl kirjutas ta selles arvestuses järjekordse peatüki.

Otepääl naiste 10 km klassikadistantsil võimu näidanud Björgen on nüüd karjääri jooksul võitnud koguni 106 MK-etappi. Seejuures ei jõua ükski teine naissuusataja sellele numbrile ligilähedalegi.

36-aastasele Björgenile jätkub etapivõitude arvestuses poolatar Justyna Kowalczyk, kelle kontos on 50 esikohta. Üldises pingereas mahub esikolmikusse veel Jelena Välbe 45 võiduga.

Esikolmiku kannul on praegu dopingu tarvitamise tõttu võistluskeeldu kandev Therese Johaug 42 võiduga. 42 võitu sai omal ajal kokku ka tema kaasmaalanna Bente Skari.

Ainsa eestlannana MK-etappe võitnud Kristina Šmigun-Vähi võitis karjääri jooksul 16 etappi ja üldises pingereas annab see talle 12. koha.

Edukamad naised MK-etappidel:

1. Marit Björgen (Norra) 106 etapivõitu

2. Justyna Kowalczyk (Poola) 50

3. Jelena Välbe (Venemaa) 45

4. Therese Johaug (Norra) 42

4. Bente Skari (Norra) 42

6. Virpi Sarasvuo (Soome) 27

7. Petra Majdic (Sloveenia) 24

8. Stefania Belmondo (Itaalia) 23

9. Larissa Lazutina (Venemaa) 21

10. Katerina Neumannova (Tšehhi) 19

11. Julia Tšepalova (Venemaa) 18

12. Kristina Šmigun-Vähi (Eesti) 16

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles