Neuneri imeline sõit tõi Saksamaa teatenaiskonnale kuldmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskonnakaaslased õnnitlevad esimesena finišisse jõudnud Magdalena Neunerit.
Naiskonnakaaslased õnnitlevad esimesena finišisse jõudnud Magdalena Neunerit. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Hantõ-Mansiiskis oli täna viimase alana kavas naiste 4 x 6 km teatesõit, kus kuldmedali võitis Saksamaa nelik. Eesti naiskond kaotas liidritele ringiga ja sõitu lõpetada ei saanud, ent teenis 16. koha punktid.

Saksamaa eest tegi imelise vahetuse Lääne-Siberis enne tänast juba kaks kuldmedalit võitnud Magdalena Neuner, kes ankrunaisena alustas oma vahetust neljandalt kohalt, kaotades liidritele 1.07,5. Esimeses tiirus kasutas Neuner üht varupadrunit ja tabas teises tiirus kohe kõik märgid ning pääses rajale 24,7 sekundit pärast Ukraina ankrunaist Oksana Hvostenkot.

Maailma kiireim naislaskesuusataja Neuner näitas, et tema klassiga naise jaoks pole ka sellise vahe tagasisõitmine mingi probleem ja jõudis lõpuks finišisse 24,5 sekundit enne Ukrainat. Sakslannad käisid täna kahel trahviringil ja kasutasid 13 varupadrunit, samas kui ukrainlannad kasutasid vaid neli varupadrunit.

Saksamaa neliku moodustasid lisaks Neunerile Andrea Henkel, Miriam Gössner ja Tina Bachmann. 24-aastane Neuner on nüüd oma karjääri jooksul võitnud juba kümme MM-kulda, mis teeb temast läbi aegade edukaima naislaskesuusataja.

Hõbeda võitnud Ukraina naiskonda kuulusid Vita Semerenko, Valj Semerenko, Olena Pidrušna ja Hvostenko, pronksmedali võitis Prantsusmaa nelik koosseisus Anais Bescond, Marie Laure Brunet, Sophie Boilley ja Marie Dorin, kes kasutasid ära üheksa varupadrunit ja kaotasid võitjatele 47,2 sekundit.

Eesti naiskond võistles täna haigestunud Eveli Saueta. Kadri Lehtla alustas võistlust väga hästi, minnes esimese tiiru järel kaheksandaks, ent püstitiir ebaõnnestus täielikult ja ta pidi käima kahel trahviringil ning andis vahetuse üle 19. kohal.

Darja Jurlova käis ühel trahviringil ja kasutas ära viis varupadrunit, Kristel Viigipuu kasutas vaid kaht varupadrunit. Sirli Hanni sai käia vaid lamadestiirus, kus kasutas üht varupadrunit, püstitiiru teda enam ei lubatud, kuna liidrid olid juba finišis.

Lõpuaja said kirja 15 naiskonda, Eesti teenis 16. koha punktid.

Naiste 4 x 6 km teatesõit:

1. Saksamaa (Andrea Henkel, Miriam Gössner, Tina Bachmann, Magdalena Neuner) 1:13.31,1 (2+13)

2. Ukraina (Valj Semerenko, Vita Semerenko, Olena Pidrušna, Oksana Hvostenko) +24,5 (0+4)

3. Prantsusmaa (Anais Bescond, Marie Laure Brunet, Sophie Boilley, Marie Dorin) +47,2 (0+9)

4. Valgevene +1.47,4 (1+6)

5. Itaalia +2.42,7 (1+7)

6. Norra +2.53,1 (2+14)

Eesti (Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Kristel Viigipuu, Sirli Hanni) (3+14)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles