Balta võttis talve katsetusteks, et suvel suuremat kala püüda

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta on kodustele rivaalidele veel püüdmatus kauguses.
Ksenija Balta on kodustele rivaalidele veel püüdmatus kauguses. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Ksenija Balta tegi viimaste nädalate jooksul oma teise stardi 60 meetris, kui võitis talvistel Eesti meistrivõistlustel tiitli ajaga 7,33. Ühtlasi kinnitasid Balta ja tema treener Andrei Nazarov, et 30-aastane sportlane osaleb märtsi algul toimuvatel Euroopa sisemeistrivõistlustel kaugushüppes.

Otsust ootasid paljud kergejõustikufännid pikisilmi, ent sportlane ise ei pea seda käesoleva aasta eesmärgiks number üks, sest suvel ootavad ees maailmameistrivõistlused.

Nii Balta kui Nazarov kinnitasid, et EMiks on vorm korralik. «Väga hea just ei ütleks, aga korralik küll. Talvine hooaeg ei ole ka mu põhieesmärk, mõtted on ikka suvistel maailmameistrivõistlustel. EMile lähen ja võistlen, tuleb, mis tuleb. Naudin. Mingit hirmsat tulemust jahtima ei lähe ja pinget endale ei pane,» lisas Balta.

Trennis on eelnevatel aastatel pikalt põlvevigastusega hädas olnud Balta saanud üle pika aja taas spetsiifilisi kaugushüppe harjutusi teha. «Oleme mingeid tehnilisi elemente trennis muutnud pärast Rio olümpiat ja saab teada, kuidas see mõjub. EMil on hea natuke teistsuguse ettevalmistusega katsetada ja veidi riskida, et enne MMi oleks kõik paigas,» selgitas Rio olümpial kuuenda koha saanud Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles