MM kujunes Dahlmeieri jõudemonstratsiooniks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Dahlmeier sõidab MMilt koju viie kulla ja ühe hõbedaga.
Laura Dahlmeier sõidab MMilt koju viie kulla ja ühe hõbedaga. Foto: Alexey Filippov/Scanpix

LASKESUUSATAMINE. Eile lõppesid Austrias Hochfilzenis laskesuusatamise maailmameistrivõistlused, kust suurima medalisaagiga sõidavad koju Saksamaa sportlased. Kaheksast teenitud medalist koguni kuus sai enda kaela riputada MMi kuningannaks kerkinud Laura Dahlmeier.

23-aastane sakslanna lõpetas MMi eilse kullasõiduga naiste 12,5 km ühisstardiga sõidus, kus ta ei eksinud lasketiirudes kordagi ja edestas teise koha saanud ameeriklannat Susan Dunkleed 4,6 sekundiga. Eilne esikoht oli Dahlmeierile lõppenud MMil viies kuldmedal, kõige säravamad medalid sai ta kaela ka jälitussõidus, tavadistantsil, segateatesõidus ja naiste pikas teatesõidus. Vaid sprindidistantsil pidi ta leppima hõbemedaliga, sest maailmameistriks tuli tema ees Gabriela Koukalova.

Sel MMil teenitud viienda kulla järel oli Dahlmeier silmanähtavalt õnnelik ja tervitas oma kodumaa rahvast. «Viies kuldmedal on tõesti suur asi, täiesti hullumeelne, kuidas see kõik juhtus,» rõõmustas sakslanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles