Motokaunitar Kovalenko plaanib tuleval hooajal ajalugu teha (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Maksim Toome

Tänavusel hooajal näeb aasta parimat naismotosportlast Anastassia Kovalenkot motoringraja MMil, kus ta võistleb prestiižika World Superbike sarja raames Supersport 300 klassis. Sealjuures hakkab Kovalenko mõõtu võtma ka meeste arvestuses. 

Esialgu on Kovalenkol plaanis kaasa teha kolm etappi. Sellega saaks Kovalenkost esimene Eesti naisringrajasõitja, kes kunagi MMil võistelnud. Paralleelselt sõidab ta täishooaja Itaalia meistrivõistluste Yamaha R3 sarjas.

«Kuna nii noorte sari kui ka naiste arvestus, kus varasematel aastastel võistlesin, eemaldati, tuli astuda suur samm edasi ja sõita MM-sarjas. Arvan, et just väiksema kubatuuriga klassis on mul kõige suurem tõenäosus meestega konkurentsis püsida, kuna antud rattaga sõit ei nõua nii palju füüsist, kui näiteks 600 cm3 tsikkel. Samuti annab minu kerge kehakaal väikese eelise kiirendamisel ning tippkiiruse kogumisel,» kommenteeris Kovalenko.

«Kuigi sain mitmelt tiimilt pakkumise terve hooaega kaasa teha, otsustasin siiski see aasta kaasa sõita ainult valitud etapid, kuna terve hooaeg on väga kulukas ja hetkel sellist ressurssi  ei ole,» jätkas Kovalenko, kes omandab TÜ majandusteaduskonnas teist magistrikraadi.

Esimene MM start on Kovalenkol plaanis teha 18. juunil Misano ringrajal. Järgmisel nädalavahetus tutvustab ta motomessil lähemalt oma uue hooaja plaane.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles