Kontaveit pääses Budapestis kindlalt põhiturniirile

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 111.) alustas Budapestis toimuvat 250 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga naiste tenniseturniiri võidukalt ja pääses kvalifikatsioonist põhitabelisse.

Avaringis oli ta vastamisi austerlanna Barbara Haasiga (WTA 159.). Haas osales ka Tallinnas Fed Cupil, kuid Austria vastu sai Kontaveit vaba päeva ja esireketite kohtumisel asendas teda 16-aastane Maria Lota Kaul. Kaul kaotas toona 3:6, 6:2, 0:6.

Budapestis võitis Kontaveit 6:4, 3:6, 6:2. Esimeses setis suutsid mõlemad oma pallingut hoida kümnenda geimini, mil Kontaveit kolmandalt sett-pallilt austerlanna servi murdis ja nii eduseisu saavutas. Teises setis jäi Kontaveit kohe murdega taha ja kaotas oma servi ka üheksandas geimis. Kolmandas setis õnnestus Kontaveidil kahe murdega ette minna, kaotas siis ühe pallingugeimi, kuid murdis taas vastase oma.

Järgmises ringis kohtus Kontaveit bulgaarlanna Viktoria Tomovaga (WTA 149.), kes samuti Tallinnas Fed Cupil osales. Esimest setti alustas Kontaveit rabedalt ja vastane murdis avageimi ning võitis punktigi loovutamata oma servi. Seejärel muutus eestlanna mäng kindlamaks ja ta murdis kaks Tomova servigeimi ja võitis avaseti 6:3. Teises setis asus Kontaveit kahe murdega 3:0 juhtima, kuid andis ära pikaks veninud neljanda geimi. Sellest siiski piisas, et ka teine sett 6:3 võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles