Marek Niidu seis on segane ja tulevik lahtine

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit (paremal) Eesti talvistel sisemeistrivõistlustel.
Marek Niit (paremal) Eesti talvistel sisemeistrivõistlustel. Foto: Liis Treimann

Üle pika aja taas võistelnud sprinter Marek Niit sai Eesti talvistel meistrivõistlustel meeste 60 meetri jooksus Kaspar Mesila järel teise koha. Aeg 6,86. Mesila võiduaeg oli 6,82 ja Richard Pulst sai kolmanda koha ajaga 6,88.

Niidul on täidetud ka EMi norm (6,74) samal alal, ent seal osalemist ta veel ei kinnitanud ega lükanud ka ümber. Ta tunnistab, et on teelahkmel, mida oma eluga edasi teha, ja tippsprinterina ei harjuta.

«EMiks ma ette pole valmistanud, niisama vaatama võib ju minna, paar päeva mõtlen veel sellele EMile. Tulin pigem niisama emotsiooni saama ja furoori tekitama. Ma pole pikalt mitte midagi teinud, olen enne «eestikaid» kolm päeva trenni teinud, selle pealt on tulemus päris hea,» ütles Niit oma jooksuaja kohta. «Liigun sinnapoole, et teen sporti ja midagi veel. Vahepeal loobusin täiesti, nüüd teen poole kohaga.»

Jooksja kehakaal on kõvasti alla läinud ja lihast, mille pealt joosta, on vähe. «Ma pigem mõtlen sellele, kuidas saaksin Eesti kergejõustikku aidata. Tippspordi jaoks oleks vaja tipp-treeningugruppi ja ressurssi. Seda hetkel pole. Trenni teen ikka, isegi kui ma lõpetan. Proovin praegu rohkem elu nautida.»

Niit on valmis ka kellelegi treenerina nõu andma, ent tunnistab, et seegi plaan on poolik. «Eks ma pean siin veel mõtlema või kuskil kursustel käima. Tegelikult mul pole midagi väga konkreetset öelda,» tunnistab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles