Mercedes pikendas edu arhitektidega lepingut

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda (vasakul), Daimleri juhatuse esimees Dieter Zetsche ja Toto Wolff.
Niki Lauda (vasakul), Daimleri juhatuse esimees Dieter Zetsche ja Toto Wolff. Foto: LaPresse/Photo4/Scanpix

Mercedese vormel-1 tiim pikendas töölepinguid võistkonna juhi Toto Wolffi ja esimehe Niki Laudaga, kes jätkavad hõbenoolte ridades 2020. aastani. Ühtlasi alustab Mercedes sel aastal vormel-1 sarja uue omaniku Liberty Mediaga läbirääkimisi, et sõlmida leping sarjas jätkamiseks ka pärast 2020. aastat.

Wolffile kuulub jätkuvalt 30 protsenti ja Laudale 10 protsenti tiimi aktsiatest. Kui Lauda liitus Mercedese võistkonnaga 2012. aasta lõpus, siis Wolff siirdus Williamsist Mercedesesse 2013. aasta veebruaris. Kui esimesel aastal võidutsesid sarjas veel Red Bull ja Sebastian Vettel ,siis alates 2014. aastast on Mercedes kolmel järjestikusel aastal jäänud löömatuks nii sõitjate kui ka tootjate arvestuses.

Kui sarjast ootamatult lahkunud Nico Rosbergi vahetas välja Valtteri Bottas, siis tehnikadirektori Paddy Lowe’ asemele palgati James Allison. Wolff ja tema parem käsi Lowe juhtisid võistkonda alates Ross Brawni lahkumisest 2013. aasta lõpus.

Mercedes näitab uue hooaja autot avalikkusele neljapäeval, hooajaeelsete testidega alustatakse vormel-1 sarjas kolm päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles