Zirk sättis jala Türgi klubi ukse vahele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Margus Ansu

UJUMINE. Eesti viimaste aastate üks edukamaid noorujujaid Kregor Zirk hakkab lõpetama oma kooliteed Inglismaa mainekas Plymouthi kolledžis ning teeb uusi plaane tulevikuks. Eelmisel nädalal käis Tartust pärit Zirk tutvumas Türgi profiklubiga ning esmaste muljete järel loodab ta just seal oma karjääri jätkata.

Veel mõni kuu tagasi kodumaal käies rääkis Eesti ujumise rekordimasin, et pärast Plymouthi kolledži lõppu on tema variandid siirduda Ameerika Ühendriikidesse ülikooli, Austraaliasse või mõnda profiklubisse. Praeguse seisuga on Zirk langetanud otsuse viimase võimaluse kasuks, sest käis eelmisel nädalal end näitamas Türgis Energy Standardi klubis. «Ühendriikide ega Austraalia kohta polegi ma tegelikult enam rohkem uurinud, sest läheksin kindlasti Türgi peale välja, see on praegu mu ainuke reaalne variant,» selgitas noor ujumistalent, kes naasis Türgist äärmiselt positiivsete emotsioonidega. «Muljed on vinged. Kõik oli väga ilus,» kiitis Zirk kompleksi, kus on kaks 50 meetri basseini, üks 25 meetri bassein ning suur jõusaal. «Ka programm sobis mulle väga hästi,» lisas Zirk.

Energy Standardi juurde jõudis Eesti ujumise tõusev täht tänu oma treenerile Jon Ruddile, kes lahkub Plymouthist ja siirdub Iirimaale. Mainekas treener andis veel enne lahkumist meie ujumispoisile head nõu ning tutvustas Zirki ka tema võimalikule uuele klubile. «Teadsin, et Jonil on ülihead kontaktid ning küsisin tema käest nõu, mida teha. Nad on sealse treeneriga (James Gibsoniga – toim) väga head sõbrad ja Jon oli talle juba minust rääkinud. Kirjutasin siis Jamesile ja saingi vastuse, et võin minna klubiga tutvuma,» selgitas Zirk, kuidas ning miks langes valik just Energy Standardi kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles