Eesti noorratturid käisid Šveitsis UCI talendilaagris

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Jõeäär, Merili Sirvel ja Mathilde Manuela Nigul.
Marten Jõeäär, Merili Sirvel ja Mathilde Manuela Nigul. Foto: rattauudised.ee

Noored Eesti tulevikulootused Marten Jõeäär, Merili Sirvel ja Mathilde Manuela Nigul viibisid möödunud nädalal Šveitsis UCI noorte talentide treeninglaagris.

Iga olümpiatsükli alguses toimuvas laagris osales kokku 37 noort ratturit. Iga riigi alaliit esitas UCI’le 6 andekat ratturit ja nende seast valisid korraldajad välja sobivad osalejad, vahendas rattauudised.ee.

«Laagris toimusid ühistrennid nii maanteel kui trekil ning tehti ka erinevaid testimisi wattbike peal,» rääkis Jõeäär portaalile Rattauudised.ee. «Oli ka erinevaid loenguid. Näiteks õigesti pedaalimise ja dopingu kohta.»

Jõeääre sõnul oli Aigles toimunud laagri päevaplaan väga tihe. «Ma pole varem olnud sellises laagris, kus on nii tihe päevagraafik. Kogu aeg oli midagi teha,» ütles Jõeäär.

Korraldajad valivad nüüd laagris osalenute vahel välja 10-15 sportlast, kellele organiseeritakse veel kaks suvist laagrit. See, kas ka mõni Eesti noorrattur tagasi kutsutakse, selgub umbes kahe nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles