Jaak Mae Johaugi võistluskeelu kohta: kõikidele peaksid kehtima samasugused karistused

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Kristjan Teedema

Soome väljaanne Iltalehti avaldas loo Jaak Mae jagatud kommentaaridest Therese Johaugi dopingukaristuse kohta. Mae andis Iltalehtile mõista, et norralanna karistus oleks pidanud olema pikem.

Hiljuti teatati, et dopinguga vahele jäänud Johaugile määrati 13 kuu pikkune võistluskeeld, mis mitmete ekspertide arvates on liiga lühike karistus. Iltalehti uuris nädalavahetusel Otepää MK-etapil käies võistluste peakorraldajalt Jaak Maelt, mida tema Johaugile määratud karistusest arvab, ning Eesti suusalegend andis mõista, et tegemist ei ole õiglase karistusega.

«Sportlaste seas on levinud uskumus, et samasuguste üleastumiste puhul peaks kehtima samasugune karistus. Kui proov on positiivne, siis on see positiivne,» rääkis Mae Soome väljaandele.

Johaugi karistus ei pruugi olla veel lõplik, sest nii Rahvusvahelisel Antidopinguliidul (WADA) kui ka Rahvusvahelisel suusaliidul (FIS) on võimalus norralaste karistus edasi kaevata Rahvusvahelisse Spordikohtusse. Ka Mae andis mõista, et Johaugi karistus võib veel muutuda: «Nagu ma ütlesin, peaksid kõikidele kehtima samad karistusmäärad. Praegune otsus ei pruugi olla veel viimane. Kui selgub lõplik otsus, siis võib seda pikemalt kommenteerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles