Ülikiire Tänaku tõttu võetakse rallide kiiruskatsed teravama pilgu alla

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil suure hooga kihutamas.
Ott Tänak Rootsi rallil suure hooga kihutamas. Foto: Timo Anis

Rootsi rallil Ott Tänaku poolt püstitatud kaasaegse WRC-sarja ühe kiiruskatse keskmise kiiruse rekord ei anna Rahvusvahelise Autoliidu FIA ametnikele asu ning edaspidi võidakse rallide uusi kiiruskatseid kontrollima hakata.

Tänak läbis Rootsi rallil kiiruskatse Knon 1 keskmise kiirusega 137,8 km/h, kuid FIA soovib, et keskmine kiirus jääks alati alla 130 km/h. FIA rallidirektori Jarmo Mahoneni sõnul hakatakse edaspidi kiiruskatseid täpsemalt jälgima, vahendab Ford Authority.

«Sellised kiiruskatsed õpetavad meile, et me peame olema tähelepanelikumad, kui rallide korraldajad tahavad kavva võtta uusi kiiruskatseid. Me peame minema ise asja kohapeale uurima,» rääkis Mahonen. «Kui näeme, et keskmine kiirus võib küündida 130 km/h, siis peame sekkuma.»

Mahoneni sõnul võivad nad hakata jagama soovitusi, et kasutusele tuleks võtta kitsamad teed, mis aitaksid keskmisi kiirusi vähendada.

Nii tunnistaski Mahonen, et Tänaku kiirusrekordis ei saa süüdistada ainult uusi WRC autosid, kuna ka eelmise aasta masinad suutsid näidata keskmist kiirust üle 130 km/h. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles