Eksmaailmameister tegi Moskvas enesetapu, hüpates aknast alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Arbekov.
Viktor Arbekov. Foto: Crossprensa / Twitter

Moskvas Tallinna tänaval tegi enesetapu endine motokrossisõitja Viktor Arbekov, hüpates oma 8. korrusel asunud korteri aknast alla. 1965. aastal motokrossi maailmameistriks tulnud mees suri saadud vigastustesse, kirjutab portaal Life.ru.

Arbekovi naise Svetlana sõnul vaevles 74-aastane mees juba mõnda aega vähihaiguse käes. Moskva oblastis Podolskis sündinud Arbekov hakkas motokrossiga tegelema 17-aastaselt, võisteldes esialgu iseehitatud rattal. 1964. aastal sai ta MMil Joel Roberti ja Torsten Hallmanni järel kolmanda koha, aasta hiljem tuli aga 250-kuupsentimeetriste tsiklite klassis maailmameistriks.

1966. ja 1967. aastal lõpetas ta MMil neljanda kohaga, ent 1968. aastal taandus uuesti Raudse Eesriide taha, olles väidetavalt kõrgete funktsionäridega tülli läinud. Karjääri lõppedes asus ta treenima noori sõitjaid, Nõukogude Liidu meistrivõistlustel jäi tema saagiks 14 meistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles