Norralased leidsid Johaugi dopingupatule uue süüdlase, kuid taganesid kohe öeldust (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug pressikonverentsil oma eskimust selgitamas.
Therese Johaug pressikonverentsil oma eskimust selgitamas. Foto: Larsen, Haakon Mosvold/NTB scanpix/Scanpix

Norras kütab jätkuvalt kirgi Therese Johaugi dopingujuhtum, mis lõppes sportlase jaoks 13 kuu pikkuse võistluskeeluga. Norra suusakoondise juht Vidar Løfshus tuli eile kohalikus meedias lagedale arvamusega, et Johaugi positiivses dopinguproovis on süüdi sealne meedia. Veidikese aja pärast mõistis Løfshus oma eksimust ja seejärel esineti juba vabandusega.

Løfshus teatas eile, et Johaugi positiivne dopinguproov sai üldse juhtuda ainult tänu suvise Martin Johnsrud Sundby vahejuhtumi tõttu ja sellega kaasnenud meediasurvega, kirjutab VG.

Suvel toodi mäletatavasti avalikkuse ette Sundy eksimus seoses astmaravimite liigse tarvitamisega. Seetõttu jäi norralane ilma mitmest võidust ja sai ka lühikese võistluskeelu. «Olime Martini juhtumi järel segaduses. Meie fookus oli paigast ära. Kui oleksime suutnud paremini keskenduda, siis ei oleks Theresega ka midagi juhtunud,» teatas Løfshus, kes süüdistas kokkuvõttes Johaugi positiivses dopinguproovis meediat.

Eile õhtuks oli Løfshus suutnud juba ümber mõelda ning esines Norra meedias vabandusega ning väitis, et teda oli valesti mõistetud.

«Tiimi juht Vidar Løfshus vabandab varasemalt tehtud avalduste pärast, kus ta süüdistas meediat Therese Johaugi positiivses dopinguproovis,» seisis eileõhtuses Norra Suusaliidu avalduses.

«Meedia ei olnud juhtunus süüdi,» lisas omalt poolt Løfshus, kes kahetses, et tema esialgsest sõnavõtust võis niimoodi aru saada.

Mis Johaugiga juhtus?

Johaug jäi vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Sportlase enda sõnul sattus aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab muuhulgas ka klostebooli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles