Postimees Lahti MMil: Kristjan Ilves näitas treeningul lennukat minekut

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves Lahti suusahüppemägede taustal.
Kristjan Ilves Lahti suusahüppemägede taustal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lahtis peetavatel Põhja suusaalade MMil oleks loogiline, kui eestlastest saaks kõrgeima koha kahevõistleja Kristjan Ilves, kes on sel hooajal olnud MMil osalevatest Eesti sportlastest kõige stabiilsem. Täna peetud normaalmäe hüpete ametlikul treeningul näitas ta kolmandas voorus kuuendat tulemust.

Ilves hüppas 100-meetri mäel kolmandas voorus 96,5 meetri kaugusele ja teenis 63 punkti. Kolmandas voorus näitas parimat tulemust sloveen Marjan Jelenko, kelle hüpe kandus 99,5 meetrini. Punkte sai Jelenko 72,1. Skoorid on madalad seetõttu, et treeningutel stiilipunkte ei jagata.

Esimeses voorus sai Ilves 89,5 meetrise õhulennu eest 29. koha ja teises voorus andis 91 meetrine hüpe 20-aastasele eestlasele 13. koha. «Lahti normaalmägi on päris ettearvamatu - kunagi ei tea, millise tuule alla saad. Kui (reedel peetaval) põhivõistlusel teeksin umbes samasuguse hüppe kui täna kolmandas voorus, siis võiks juba rahule jääda,» ütles Ilves pärast treeningut Postimehele.

Elvast pärit Ilvese eesmärk on MMil mahtuda 20 parema hulka. Midagi hullu poleks tema sõnul lahti ka siis, kui lõppkoht oleks paari pügala võrra kehvem.

Teistest eestlastest sai Kail Piho täna vastavalt 57., 62. ja 56. koha, Han-Hendrik Piho näitas  55., 59. ja 40. tulemust ning Karl-August Tiirmaa oli 38., 24. ja 47.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles