Ebatavaline Tartu maraton kütab kirgi (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala eest võõrustasid Otepää suusarajad MK-etapil maailma tippe, nüüd peavad samasse ära mahtuma tuhanded harrastajad.
Nädala eest võõrustasid Otepää suusarajad MK-etapil maailma tippe, nüüd peavad samasse ära mahtuma tuhanded harrastajad. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel eripärases formaadis sõidetav Tartu maraton on nii mõnegi suusasõbra kurjaks ajanud – tegu polevat enam maratoniga, vaid pelgalt ürituse läbiviijate rahalehmaga. Peakorraldaja Indrek Kelk palub nurisejatelt kriitika asemel mõistvust ja soovitab neil rohkem korraldajatega suhelda.

Maraton on ilmaolude sunnil seekord surutud kuue kilomeetri pikkusele Tehvandi ringile, kusjuures nii laupäeval kui ka pühapäeval on kavas kolm starti. «Aga on ikka vahe, kas maratoni sõidetakse Alutagusel kümne kilomeetri pikkusel ringil või niimoodi,» sõnas Postimehega ühendust võtnud mees, kes seni osalenud üheksal Tartu maratonil. Ta soovis jääda anonüümseks, kuid Postimehele on tema nimi teada.

Ühtlasi viitas ta mullusele küsitlusele, kus maratoni korraldajad uurisid registreerunutelt, kas nad oleksid huvitatud sõidust 2,6 km pikkusel kunstlumega ringil. Vastas 2130 inimest ehk umbes pool registreerunutest, kellest koguni 77,5 protsenti eelistas väikesel ringil sõitmise asemel maratoni ärajätmist. Tänavu Kelgu sõnul uut küsitlust enam korraldama ei hakatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles