Eesti suurim lootus Kristjan Ilves hüppab tähtede poole

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Kristjan Ilves tahaks enda seatud latist üle saada, peaks ta Lahti MMil jõudma esimese 20 hulka.
Kui Kristjan Ilves tahaks enda seatud latist üle saada, peaks ta Lahti MMil jõudma esimese 20 hulka. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Homme Lahti MMi kahevõistluses kõrget kohta püüdev 20-aastane Kristjan Ilves usub, et väike, aga professionaalne peretiim aitab tal maailma tipus kanda kinnitada. Et Eesti murdmaasuusatamise nigel seis on igaühele teada ja suusahüppaja Kaarel Nurmsalu pole pärast tippsporti naasmist veel parimas vormis, nopib eestlaste kõrgeima koha Lahtis ilmselt just Ilves.

Põhja suusaalade MMi parima eestlase tiitel ei taga juba ammu kohta esikuuikus ja Ilves jääks rahule esimese 20 sekka tulemisega. Midagi hullu ei juhtuks tema sõnul isegi siis, kui positsioon oleks mõne pügala võrra kehvem.

Pikalt isa Andrus Ilvese juhendamisel harjutanud talendi treeningutesse on alates suvest vunki lisanud kogenud Anatoli Šmigun, kes on kaasa aidanud Ilvese suusakiiruse paranemisele. Kaheksa kuud tagasi ei teadnud keegi, kuidas koostöö hakkab sujuma, aga seni pole probleeme ette tulnud. Väike keelebarjäär on, ent Šmigun suudab Ilvesele siiski peamised asjad ära seletada. Kui häda käes, kehastub isa Andrus tõlgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles