Üllatust ei sündinud: kõik eestlased jäid Lahti MMil sprindis edasipääsust kaugele (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lahtis alanud Põhja suusaalade MMil jagatakse täna välja esimesed medalikomplektid. Lisaks kell 15.00 alanud murdmaasuusatamise vabatehnikasprintidele on kell 14.00 kavas naiste suusahüpete kvalifikatsioon. Naiste sprindi eelvõistluselt eestlannad Mariel Merlii Pulles ja Laura Alba edasi ei pääsenud, saades vastavalt 57. ja 60. koha. Ka Raido Ränkel, Marko Kilp, Karel Tammjärv ja Kristjan Koll jäid 30 parema sekka mahtumisest kaugele. Ränkel sai 46., Kilp 50., Tammjärv 58. ja Koll 71. koha.

Parimat aega näitas naiste arvestuses norralanna Maiken Caspersen Falla ja meestest venelane Sergei Ustjugov. Veerandfinaalidega tehakse algust kell 17.30. 

Kui suusahüppenaisi pole Eestil välja panna, siis sprintides teevad kaasa neli meest ja kaks naist. Meestest asuvad võistlustulle Marko Kilp, Raido Ränkel, Karel Tammjärv ja Kristjan Koll, naistest esindavad Eestit Laura Alba ja Mariel Merlii Pulles. Sel hooajal on Kilp pääsenud MK-sarjas kolmel korral punktikohale, aga alati talle rohkem istuvas klassikatehnikas. Korra on veerandfinaali jõudnud ka Ränkel.

Eestlased tõdesid eilse treeningu järel, et nad eelistaksid võimalikult tugevat ja kiiret rada. Kahjuks on Lahtis alates eile õhtust lakkamatult lund sadanud ja suure tõenäosusega pole pehmest rajast pääsu. Lumehood peaksid päeva poole vaibuma, aga selgele taevale lootust pole.

Naiste kvalifikatsioonis on Laura Alba stardinumber 50 ja Mariel Merlii Pullesel 64. Meestest saab Marko Kilp rajale 30ndana, Raido Ränkel kannab numbrit 35, Kristjan Koll 52 ja Karel Tammjärv 58.

Veerandfinaalid algavad kell 17.30 ja maailmameistrid selguvad eeldatavalt alates kella 19st.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles