Jaapanis viibiv Glebova: püüan siit võimalikult kiiresti lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova
Jelena Glebova Foto: Raigo Pajula

Eesti iluuisutaja Jelena Gelbova sõitis eelmise nädala kolmapäeval Jaapanisse, et valmistuda tuleval nädalal seal algavateks maailmameistrivõistlusteks, ent täna otsustas Rahvusvaheline Iluuisuliit (ISU), et riiki tabanud katastroofi tõttu MMi praegu Jaapanis ei peeta.

«Olen Jaapani lõunaosas Fukuoka linnas MMi ettevalmistuslaagris koos teiste iluuisutajatega erinevatest riikidest, näiteks Miki Ando, Florent Amodio, Javier Fernandezi, Tatjana Volosožar-Maksim Trankovi ning teiste tippudega,» kirjutas Glebova Postimehele. «Siin on hetkel kõik rahulik, aga võib hakata ohtlikumaks muutuda, seetõttu püüame kogu tiimiga lennupileteid osta, et siit võimalikult kiiresti lahkuda.»

ISU otsustas täna, et 21.-27. märtsini Jaapani pealinnas Tokyos toimuma pidanud iluuisutamise maailmameistrivõistlused jäävad seoses riiki tabanud katastroofiga ära. ISU avalduses seisis, et sellist otsust tehes arvestati osalejate, tiimiliikmete ning pealtvaatajate ohutusega, lisaks on paljud riigid soovitanud oma kodanikel Jaapanisse mitte reisida.

«ISU püüab MMi korraldada mõnes teises riigis, hetkel uuritakse, kes oleks nõus ja võimeline nii suurt võistlust läbi viima, muidugi mitte samadel kuupäevadel, vaid millalgi hiljem,» selgitas Glebova. «Kõik sportlased muretsevad ja elavad Jaapanile ning kohalikele elanikele kaasa. Sellise tragöödia järel on raske trennidele keskenduda, aga kõik ikkagi treenivad ja loodavad, et kõik muutub paremaks ja MM ikka toimub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles