Tartus tehakse vabariigi aastapäeval haruldast korvpalliajalugu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa (vasakul) Valga meeskonna särgis.
Valmo Kriisa (vasakul) Valga meeskonna särgis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Homme, 24. veebruari õhtupoolikul kell 16.00 algab Tartu Ülikooli spordihoones kohtumine kodumeeskonna ning Valga-Valka/Maks & Mooritsa vahel. Selles paaris ei ole iseenesest justkui midagi iseäralikku, on ju selgi hooajal juba kaks korda teineteiselt mõõtu võetud, kuid ometi on just homses kohtumises sündimas ajalugu, sest esimest hooaega esindusmeeskonnas mängiv 16-aastane Kerr Kriisa on erinevalt kahest eelmisest seekord mänguks üles antud. Valga poolelt on seda ka tema 42-aastane isa Valmo Kriisa.

Eelnevalt Valga juba kaks korda alistanud Tartu Ülikool loodab mängu lõpuks kindlasti edunumbreid näha ka seekord ja eeldused ei ole selleks ka pahad, kuid põhipõhjus, miks homme saali tulla, seisnebki tegelikult hoopis ühes teises vastasseisus. Kaks korvpallimängijat kombinatsioonist isa ja poeg ei ole haruldased ei Eesti ega ka maailma mastaabis, samuti tuleb ette, et isa oma poja vastu treeneripingilt meeskonda mängitab. Küll aga on äärmiselt haruldane juhus, kus isa ja poeg on mõlemad professionaalse korvpalli tasemel samal hooajal tegevmängijad, veel haruldasem, et nad teineteise vastu astuvad.

Näiteks NBAs pole sellist nähtust varem olnud. Euroopas on teadaolevalt viimane (ja kaasaegse korvpalli esimene) selline juhus olnud Itaalias 1990ndate alguses, kui üks Itaalia kõigi aegade edukaimaid korvpallureid Dino Meneghin mängis oma karjääri lõpus Olimpia Milano ridades kõrgeimas liigas oma poja Andrea vastu, kelle leivaisaks Kristjan Kanguri tänane koduklubi Pallacanestro Varese. Eesti meistriliigaski seni pretsedenditu juhus leiab seega homme aset juba sellega, et mehed vastasmeeskonna pinkidel istuvad, kuid loomulikult on kogu kossupubliku lootuseks neid ka teineteise vastu väljakul mängimas näha. Kas nii ka juhtub, saab näha juba homme kell 16.00 algavas kohtumises.

Kerr Kriisa (palliga) meistriliiga mängus Kalev/Cramo vastu / MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS
Kerr Kriisa (palliga) meistriliiga mängus Kalev/Cramo vastu / MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles