Ott Tänakut nähakse tänavuse WRC-hooaja ühe võimaliku maailmameistrina

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil.
Ott Tänak Rootsi rallil. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Motorsport.com on vaadanud tagasi autoralli MM-sarja tänavuse hooaja kahele esimesele etapile ning tõdenud, et sel aastal on MM-tiitli eest võimelised võitlema mõlemad M-Spordi piloodid. Kui neljakordse maailmameistri Sebastien Ogier’i võimetes kahtlesid ilmselt vähesed, siis Monte Carlo ja Rootsi ralliga on ka Ott Tänak tõestanud, et ta on võimeline heitlema kõige kõrgemate kohtade eest.

Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

«Pärast aasta aega kestnud tööd DMACKi rehvide arendamisel sai Tänak uue võimaluse M-Spordis. Koos uue kaardilugeja Martin Järveojaga tulid ka tulemused kiiresti. Monte Carlo ralli lõpetati kolmandana, kuigi tegelikult oleks ta pidanud kirja saama 2. koha. Saatuslikuks said probleemid mootoriga. Rootsis võitles Tänak 2. koha auga välja,» kirjutatakse Motorsport.com veergudel.

«Tänak ei ole seni teinud ühtegi viga, kuid veelgi tähelepanuväärsemad on tema saavutused. Rootsi rallil edestas ta võistluse käigus pidevalt neljakordset maailmameistrit ning lõpetas ka kogu võistluse temast eespool,» lisati väljaandes. «Praegu tundub, et M-Spordil on kaks pilooti, kes on võimelised sel hooajal MM-tiitli eest heitlema.»

Juba peagi on ees ootamas hooaja kolmas etapp, kui 9.-12. märtsini kihutatakse Mehhikos. «Mehhiko ralli saab olema tõeline proovikivi ning võib ära näidata, kas Tänak ongi kahe hooaja vahel teinud korraliku arenguhüppe.»

MM-sarja üldseis kahe ralli järel sõitjate arvestuses:

  1. Jari-Matti Latvala (Toyota) 48
  2. Sebastien Ogier (M-Sport) 44
  3. Ott Tänak (M-Sport) 33
  4. Dani Sordo (Hyundai) 25
  5. Craig Breen (Citroen) 20
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 18
  7. Stephane Lefebvre (Citroen) 10
  8. Thierry Neuville (Hyundai) 8

Meeskondlik arvestus:

  1. M-Sport 73
  2. Toyota 53
  3. Hyundai 40
  4. Citroen 26
Sebastien Ogier Rootsi rallil.
Sebastien Ogier Rootsi rallil. Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles