Tänak kihutab Mehhikos filmilegendi James Bondi jälgedes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Bondi kehastav Daniel Craig (keskel) ringi tormamas Zocalo väljakul.
James Bondi kehastav Daniel Craig (keskel) ringi tormamas Zocalo väljakul. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/Scanpix

Autoralli MM-sarjas on järgmisena kavas Mehhiko ralli, mis muuhulgas kulgeb läbi riigi pealinna Mexico City’s asuva väljaku Zocalo, mis on kuulsaks saanud tänu James Bondi filmile «Spectre». Nii saavad MM-sarjas kolmandat kohta hoidev Ott Tänak ning teised ralliässad kihutada justkui James Bondi jälgedes.

Suured rahvahulgad saavad Zocalo väljakule vaatama tulla Mehhiko ralli 1. kiiruskatset, mis on kavas 9. märtsil. Selle tarbeks ehitatakse väljakule ning selle ümbrusesse 1,57 km pikkune asfaldist tee. Kiiruskatsest tehakse ka teleülekanne ning Red Bull Content Pool kirjutab, et tegemist saab olema WRC-sarja 45 aasta pikkuse ajaloo ühe tähelepanuväärsema sündmusega.

Zocalo väljak sai üleilma kuulsaks 2015. aastal esilinastunud James Bondi filmi «Spectre» järel. Mexico City linnapea Miguel Angel Mancera on andnud rallile oma toetuse ning nii kasutatakse väljaku ümbruses paiknevaid ajaloolisi hooneid ka võistluseelsete pressikonverentside pidamiseks. Lisaks paigutatakse sinna meediakeskus ning sõitjate puhkeruumid.

«Meie riik suhtub mootorisporti väga kirglikult. Sellel väljakul on varasemalt esitletud vormel-1 masnaid, kuid WRC-autod on esimesed, mis hakkavad siin võidu kihutama,» teatas Mexico City linnapea. 

WRC-sarja kolmandaks etapiks olev Mehhiko ralli on kavas 9.-12. märtsini.

Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles