Ujumiskoondise peatreener asus süsteemi reformima

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Jürgenson.
Janno Jürgenson. Foto: Margus Ansu

UJUMINE. Alles teist kuud ametis olev Eesti ujumiskoondise uus peatreener Janno Jürgenson on lühikese ajaga jõudnud ellu viia mitu uuendust, mis selle ala süsteemsemaks peaksid muutma. Nii on näiteks sellest aastast määratud kindel rahvusvahelise ujumisliidu (FINA) punktide arv, mille järgi moodustatakse meie A-koondis, kuhu praegu kuulub 21 sportlast.

1. jaanuaril Eesti koondise etteotsa asunud Jürgensoni eestvedamisel pidas treenerite kogu hiljuti maha tulised läbirääkimised, mille lõpptulemusel kehtestati selleks aastaks  FINA punktimäärad, mille alusel koondisi moodustama hakatakse. «Eelmisel aastal neid arve ei olnud,» sõnas Jürgenson. «Noortekoondist kui sellist üldse ei eksisteerinud ning juunioride absoluudikoondis oli võistluspõhine: kes võistluste normi täitsid, need olidki nii-öelda koondises. Aga selguse mõttes tahtsime, et oleks joon, mida ületades on teada, et pääsed koondisesse, ja eks see avab sportlastele ka uued uksed.»

Nii ongi tänavuseks aastaks otsustatud, et noortekoondisesse pääsemiseks tuleb ületada 600 FINA punkti piir, juunioride koondises on norm 700 punkti. Täiskasvanute koondise puhul on naiste norm 775 punkti, meestel 800. «Tegime väikese diferentsi absoluutarvestuses sisse. Arutasime treeneritega praegust seisu ja seda, kuhu joon tõmmata,» rääkis Jürgenson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles