Lahti MMi kangelaseks tõusnud Venezuela suusaäss polnud varem lumel suusatanud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meeste 10 km klassikasõidu kvalifikatsioonis 38 minutiga kõigest 6 km läbinud Venezuela suusataja Adrian Solano ei suutnud kolmapäevast võistlust lõpetada. Üle-maailmse tähelepanu alla sattunud Solano oli suusarajal piltlikult öeldes rohkem käpukil kui püsti. «Võib-olla ma kukkusin tõesti mitmel korral, kuid tähtis on see, et ma tõusin alati püsti,» jäi Solano positiivseks.

«Kuigi ma pole varem siin treeninud, tulin andma endast parimat,» jätkas Solano, kes plaanis kuu aega enne MMi algust treenida Rootsis. Mehe õnnetuseks saadeti ta Prantsusmaale jõudes riigist välja.

Ühtlasi oli Lahti MMi kvalifikatsioonivõistlus esimeseks korraks, kui mees lumel võistles. «Kui ma 19. jaanuaril Pariisi jõudsin, selgitasin neile, et ma lähen Rootsi treenima. Nad ei uskunud, et Venezuelas keegi suusatab. Ütlesin, et treenin rullide peal. Mul oli ainult 28 eurot kaasas ning politsei süüdistas mind immigratsioonis. Mul jäi kuu aega treeninguid seetõttu vahele,» avaldas Solano.

Lisaks pakkus Solano kõneainet ka oma helduse poolest. Nimelt toetas Solano 2000 euroga sprindidistantsil kõige kõrgema koha saanud soomlasi. Kaheksanda koha saanud Mari Laukkanen sai Solanolt 1000 eurot ning kuuendaks tulnud Ristomatti Hakola samuti 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles